Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 14 Ekim 2016 - 10:03 Yorum: 0

Dersten kaçamadı, şampiyon oldu

Eskişehir'de antrenör olan anne ve babasının gözetimi altında yıllardır çalışarak bir çok sportif başarıya imza atan Kick Boks Şampiyonu Seda Duygu...

Dersten kaçamadı, şampiyon oldu

Eskişehir'de antrenör olan anne ve babasının gözetimi altında yıllardır çalışarak bir çok sportif başarıya imza atan Kick Boks Şampiyonu Seda Duygu Aygün, 5'inci Avrupa şampiyonluğuna hazırlanıyor.

Türkiye'de imza attığı başarıların yanı sıra uluslararası alanda da adından sıkça söz ettiren Seda Duygu Aygün, anne ve babasının antrenör olmasıyla sporculuğa adım attığını anlattı. Şimdilerde 4 kez şampiyonu olduğu Avrupa şampiyonasına hazırlanan Aygün, kick boks dalında Türkiye'yi temsil edecek. 23-30 Ekim tarihleri arasında Slovenya'da düzenlenecek olan "Avrupa Büyükler Kick Boks Şampiyonası'na hazırlandığını anlatan Aygün, "Hedefim Avrupa şampiyonluğu sayısını 5'e çıkartmak. Çok çalışıyorum, günde çift antrenman yapıyorum. Aynı zamanda beden eğitimi öğretmeniyim. Bir çok işi bir arada götürmeye çalışıyorum" dedi.

"Anne baba antrenör olunca hiçbir dersten kaytaramıyorsun"

Ailesinin "Ezilirsin" demesine rağmen kendisinden büyükler ile çalışmalara devam ettiğini sözlerine ekleyen Aygün, hırs yaptığından bahsetti. Aygün, "Anne ve babam, "Çocuğumuz erkenden başlayınca acaba bıkar mı?" diye düşünmüşler. Aksine ben daha fazla hırs yaptım. Bu yaşa kadar devam ettim, daha da devam etmeye çalışıyorum. Bundan sonraki hedefim ilk önce Avrupa Şampiyonu olarak unvanımı korumak olacak. Daha sonraki yıllarda da profesyonel kariyerime devam etmek istiyorum. Avrupa ve dünya şampiyonluklarım var, ama farklı federasyonlardan da kemerler alıp, unvanlarıma unvanlar katmak istiyorum. Öğrencilerim de benimle gurur duyuyorlar. Hatta okuldan buraya aldığım öğrencilerim oluyor. Onları da yetiştiriyorum. Okuldan aldığım öğrencilerden 5 Türkiye şampiyonu, 2 Türkiye 2.si, 3 Türkiye 3.sü, 1 Avrupa şampiyonu, bir de dünya 2.si sporcu yetiştirdim. Amacım kendimle birlikte nice sporcular daha yetiştirmek. Annem ve babamın antrenör olması hem avantajlı hemde dezavantajlı. Avantajı her zaman yanımdalar. Beni çok bilinçli bir şekilde çalıştırıyorlar. Dezavantajı hiçbir antrenmandan kaytaramıyorsun. Disiplinli bir şekilde çalışmak zorundayım. Sosyal hayatımı da antrenmanlara göre düzenlemek zorundayım" dedi.

"Ezilirsin dedik, dinlemedi"

Başarılı sporcunun babası Erdin Aygün, kızının başarılarından bahsetti. Duygu'nun spor salonunda büyüdüğünü belirten baba Aygün, "Anne ve babasının antrenör olmasından dolayı ve spor salonu işlettiğimizden dolayı spor salonunda doğdu ve büyüdü diyebiliriz. Çalışmalarda her ne kadar "Ezilirsin, aralarında bulunma" desek de, böyle bir istekle spora başlamış oldu. İlk madalyasını 5 yaşında aldı. Seda Duygu'nun uluslararası başarılarından söz etmek gerekirse, 1 kez Balkan şampiyonluğu, 4 kez Avrupa şampiyonluğu, 4 kez de dünya şampiyonluğuna sahip olan bir sporcu" şeklinde konuştu.

"İki gururu bir arada yaşıyorum"

Anne Aysun Aygün ise, iki gururu birden yaşadığını dile getirerek, şu ifadelere yer verdi;

"Ben iki gururu bir arada yaşıyorum. Hem annesi olarak hem de sporcumuz olarak. Allah herkese böyle bir evlat nasip etsin. Çok düzenli ve ritmik bir çalışma stili var. Hiç yılmadan ve usanmadan yaptığı bir 30 yıllık spor geçmişi var. Zirvede kalmak kolay değildir."

Dersten kaçamadı, şampiyon oldu

Dersten kaçamadı, şampiyon oldu

Dersten kaçamadı, şampiyon oldu

Dersten kaçamadı, şampiyon oldu

Dersten kaçamadı, şampiyon oldu

Dersten kaçamadı, şampiyon oldu

Dersten kaçamadı, şampiyon oldu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber