Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 28 Eylül 2016 - 20:18 Yorum: 0

Dev projenin açılışı gerçekleştirildi

TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ'ın Saray ilçesinde Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) tarafından19 milyon lira yatırımla yapımı tamamlanan İçme...

Dev projenin açılışı gerçekleştirildi

TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ'ın Saray ilçesinde Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) tarafından19 milyon lira yatırımla yapımı tamamlanan İçme Suyu ve Kanalizasyon (Atıksu) Tesisleri'nin açılışı, düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Saray ilçesinde yapımı tamamlanan İçme Suyu ve Kanalizasyon (Atıksu) Tesisleri'nin açılış törenine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, CHP Milletvekilleri Emre Köprülü ve Candan Yüceer, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, İller Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ferit Yüksel, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan Saray İçme Suyu ve Kanalizasyon (Atıksu) Tesisleri'nin açılış töreni protokol üyelerinin konuşmasıyla devam etti.

"Hizmetin tam yarısını bulduk, 913 günümüz daha var"

"Bugün hizmetin 913'üncü günü" diyerek konuşmasına başlayan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Yani, hizmetin tam yarısını bulduk. Halkımızın bize vermiş olduğu sürenin 913'üncü günün bugün tamamlamak üzereyiz. Daha 913 günümüz daha var. Bu hzimet sürecinde TESKİ'nin 11 ilçede 300 trilyonluk yatırımı yapması örnekleriyle beraber Büyükşehrinde buna paralel 300 trilyonluk yatırım yapması ve devam eden yatırımları da ortaya koyduğumuz zaman 2 buçuk yılda 600 trilyonluk yatırım yapan bir Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin sıfırdan kurulan bir belediye olmamıza rağmen geldiğimiz noktayı, başarıyı siz halkımızın takdirine sunuyoruz" dedi.

"Saray için bir milat"

Konuşmasına, "Gelirken bir gazetede gördüm "Saray için milat diyor'. Hakikatten bir milat" diyerek başlayan TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, "Bugün çok güzel bir gün, uzun zamandır yapımına devam eden altyapı çalışmasının sonuna gelmiş bulunuyoruz. Bugün 18,5, 19 milyon yani eski parayla, 19 trilyon lira civarında bir yatırımın açılışını gerçekleştiriyoruz. Hem içme suyu hem de kanalizasyon çalışmamızın Saray'ımızın altyapı problemi önemli ölçüde çözülmüş oluyor. 180-190 kilometre civarında bir altyapı çalışması bugün itibarı ile tamamlanmış oluyor. Bugüne kadar çok uzun mesafeler kat ettik. Çünkü hem kanalizasyon tesisatı hem de içme suyu tesisatı yapıldı. Saray'ın eski kanalizasyon tesisatı projesiz olarak yapılmıştı ve güncel standartlara uygun değildi. Parsel bacaları yoktu. Mevcut atıksu şebekesi, bir noktadan Ergene deresine, 8 noktadan ise Galata deresine deşarj edilmekteydi. Bu ihtiyaçları ortaya çıkaran zamanın Saray Belediyesi, yani bugün bu işi yapıyoruz ama bu işin bir başlatıcısı var. Bizden önce, Sayın Saray Belediye Başkanı ve çalışma arkadaşları bu projeyi hazırlamışlar bu ihtiyacı görmüşler. İller Bankamızla beraber, Saray Kanalizasyon projemizi hazırlamışlar. 2045 yılın nüfus kriterleri esas alınarak, hazırlanan Saray Kanalizasyon projesinin ihalesi, yapılmış yer teslimi yapılmış, çalışmalar belirli bir noktada başlamıştı. O noktada TESKİ kuruldu. Biz Sayın Başkanımızdan o bayrağı devraldık. Çalışma arkadaşlarımız, İller Banka kontrollerimizle beraber işleri hızlandırdık. Proje kapsamında, ilçe merkezinde yapılan şebeke katları terfi merkezlerinde toplanarak, yapımı tamamlanan İleri Biyolojik Arıtma Tesisine gönderilecektir" diye konuştu.

"Atıksu hatları yenilendi"

Projenin detaylarıyla ilgili bilgi veren TESKİ Genel Müdürü Başa, "Proje kapsamında, 76 bin 489 metre uzunluğunda 200 mm, 3 bin 289 uzunluğunda 300 mm, 2 bin 499 metre uzunluğunda 400 mm, 288 metre uzunluğunda 500 mm, ve 779 metre uzunluğunda 800 mm'lik beton boru ile toplam 83 bin 344 metre atıksu hatları yenilenmiştir. Çerkezköy Caddesine 1 adet ve Hastane caddesine bir adet olmak üzere 2 adet terfi merkezi ve 315 mm çapında PE 100 boru ile terfi hattı imalatı yapıldı. İlçe merkezine yapılan şebeke hatları, terfi merkezlerinden toplanarak, yapımı tamamlanan İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'ne gönderilmektedir. Saray Belediyesi'ne yol bozma bedeli olarak, 1 milyon 211 bin 447 TL ödenmiştir. 2 bin 600 adet parsel bacası ve bunlara ait 9 bin 77 metre parsel hattı döşenmiştir. Ayrıca vatandaş mağduriyetinin giderilmesi ve işlerin hızlandırılması için TESKİ tarafından ilave olarak, 15 bin adet içme suyu evsel bağlantısı, 7 bin 500 kanalizasyon parsel bağlantısı hazırlanmış ve 450 bin TL bedel sözleşmesi imzalanmıştır" şeklinde konuştu.

"Sadece altyapıyı yapmakla yetinmedik"

Evsel bağlantılar da yapıldı

TESKİ Olarak sadece altyapıyı yapmakla yetinmediklerini ve bunun evsel bağlantılılarını da yaptıklarını belirten Başa, konuşmalarını şunları söyledi:

"Bugün itibarı ile çalışmalar önemli ölçüde bitmiş oldu. Suyla ilgili çalışmalarımızda yine Saray Belediyemiz tarafından projelendirildi ve İller Bankasıyla beraber ihalesi yapıldı. Temel atması ise hatırlarsınız benim Genel Müdür olduğum ve TESKİ'nin yeni kuruluş aşamasında olan bir günde 2015'in Nisan ayında hep beraber içme suyunun temelini atmış olduk. Bugün itibarı ile içme suyu çalışmalarımız da bitirdik. Bu kapsamda 85 bin 113 metre içme suyu şebeke suyu hattını döşemiş olduk. Ayrıca 21 bin metre abone hattı da döşenmiş oldu. Bunu da katarsak, 100 kilometrenin üzerinde içme suyu hattı çalışması tamamlanmış oldu. 3 bin 354 abone bağlantısı da yapıldı. Bu projemizde keza 2047 yılı nüfus durumu esas alınarak yapıldı. Proje kapsamında en önemli ayaklardan bir tanesi de 5 bin tonluk yeni, modern bir içme suyu deposu yapılmış oldu. Arkadaşlar dün bağlantıyı yaptılar. Bugüne yetiştirdiler kendilerine teşekkür ediyorum. Mevcut güneş kaynağından içme suyu deposuna su basılıyor. Orda ki 5 bin tonluk depodan şu anda şehrimize sağlıklı içme suyu verebilir duruma geldik. İçme suyuyla ilgili olarak abone bağlantılarımız devam ediyor. Yer altından çıkan vanaları da sergiliyoruz özellikle vatandaşlarımız görüsün istedik nasıl bir yerden su içiyorduk görsünler istedik."

"Bu hizmetler Saraylılar için inşallah hayırlı olacak"

İller Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ferit Yüksel'de açılışta bir konuşma gerçekleştirdi. Yüksel konuşmasında, "Saray ilçesinin hem içme suyu hem de kanalizasyon altyapısının açılış töreninde bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Ülkemizin her yerinde olduğu gibi Saray'da belediyelerimizle birlikte işbirliği halinde projelerimizi yürütmekteyiz. Bu hizmetler Saraylılar için inşallah hayırlı olacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından, dualar eşliğinde İçme Suyu ve Kanalizasyon (Atıksu) Tesislerinin açılışı gerçekleştirilerek, tören alanına getirilen musluklardan su içildi.

Dev projenin açılışı gerçekleştirildi

Dev projenin açılışı gerçekleştirildi

Dev projenin açılışı gerçekleştirildi

Dev projenin açılışı gerçekleştirildi

Dev projenin açılışı gerçekleştirildi

Dev projenin açılışı gerçekleştirildi

Dev projenin açılışı gerçekleştirildi

Dev projenin açılışı gerçekleştirildi

Dev projenin açılışı gerçekleştirildi

Dev projenin açılışı gerçekleştirildi

Dev projenin açılışı gerçekleştirildi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber