Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:24 Sınav günü gürültü kirliliği yapılmaması yönünde uyarı08:18 Bakan Yerlikaya: “İstanbul’da düzenlenen ‘Mahzen-29’ operasyonlarında organ...08:17 İran ordusu komutanlarından Siyaveş Mihendust, “Gece meydana gelen patlama...08:16 Çizgi kitap kahramanı "Şakrak" Erzincan’da çocuklarla buluştu08:05 İstanbul’un Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde düzenlenen...08:03 İzmir’deki silahlı kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti08:02 Erzincan’daki maden kazasını araştırmak için mecliste komisyon kuruldu07:28 İsrail’den İran’a İHA saldırısı06:45 Tokat’ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı06:06 Zorlu Holding binasına silahla ateş açıldı06:03 İzmir’de tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı06:01 İsrail, İran’a füze saldırısı başlattı05:03 Filistin’in BM’ye tam üyeliğini öneren karar tasarısı BM Güvenlik Konseyi’n...04:48 Fatih’te hareketli gece: Komşusunun kapısına balyoz ve matkapla saldırıp ka...04:38 Aksaray’da kontrolden çıkan otobüs bahçe duvarına çarptı: 8 yaralı04:25 Trump’a yönelik tarihi “sus payı” davasında 12 kişilik jürinin seçimi tamam...03:41 Esenler’de araç içinden havaya ateş ettiği anı sosyal medyada paylaşan şahı...02:50 Bolu’da damat dehşeti: Karısını ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü02:27 Ankara’da 3 aracın karıştığı zincirleme kaza: 3 yaralı02:23 İki aracın çarpıştığı kazada karı koca yaralandı
Türkiye 24 Haziran 2017 - 10:18 Yorum: 0

Devasa Vatozların mumyası yapıldı

Beylikdüzü'nde içerisinde bin 500'den fazla deniz canlısı mumyasının bulunduğu Türkiye Deniz Canlıları Müzesi'ne "Denizlerin Batman"ı diye bilinen 14...

Devasa Vatozların mumyası yapıldı

Beylikdüzü'nde içerisinde bin 500'den fazla deniz canlısı mumyasının bulunduğu Türkiye Deniz Canlıları Müzesi'ne "Denizlerin Batman"ı diye bilinen 14 yeni mumya vatoz balığı eklendi. Yeni mumyaların ilk ziyaretçileri ise anaokulu öğrencileri oldu.

Türkiye'de ilk kez Balıkçı Kenan olarak bilinen Kenan Balcı'nın kurduğu Deniz Canlıları Müzesi'ne 3 ay önce yakalanan devasa büyüklükteki 14 vatoz balığının mumyası eklendi. Bin 500'den fazla deniz canlısının mumyasının bulunduğu müzeye eklenen yeni mumyalarının ilk ziyaretçisi çocuklar oldu. Kuruluşu yıllar süren müzeyi ilgiyle gezen çocuklara Balıkçı Kenan, hayvanlar ve mumyalar hakkında bilgi verdi. Çocuklar daha sonra müze çevresinde bulunan ve içerisinde tavşandan, tavuğa, ördekten, tavus kuşuna kadar çok sayıda hayvanın bulunduğu mini hayvanat bahçesini gezdi. Hayvanları seven ve besleyen çocuklar renkli görüntüler oluşturdu.

"Hayvan sevgisi aşılanıyor"

Çocuklarla birlikte hayvanları besleyen ve çocuklara hayvanları tanıtan Balıkçı Kenan, Türkiye'de ilk ve tek olan Deniz Canlıları Müzesi'ne dünyanın en büyük "Batman" türü denilen 14 vatozu ilave etiklerini dile getirdi. Balıkçı Kenan, "Yerimiz geniş olduğu için birkaç tane daha evcil hayvanlarımız var burada. Müşterilerimizin, halkımızın getirdiği bakamadığı hayvanları hayvan bakım merkezi olarak adlandırmaya başladığımız bu yerde bakıyoruz. Hayvanlarını getirip günler sonra burada ziyaret edebiliyor. Yem getirebiliyor. Bu ortamda öncelikle öğrencilerimiz halkımız yoğun ilgi gösteriyor. Hepsi ilginç balıklar. Müzemizde bin 500 çeşit devasa büyüklükte, hayret verici mumyalar var. Öğrencilerimiz en çok bunları görmeye geliyor. Türkiye Deniz canlıları müzesi Beylikdüzü'nde. Yalnızca Beylikdüzü'nde çocuklar değil Tüm ilçelerden illerden gelen öğrencilerimizde hoş vakit geçiriyorlar. Cinsini bilmediği hayvanları burada öğreniyorlar. Hayvan sevgisi aşılanıyor. Çok hoşlarına gidiyor. Buradan ayrılmak istemiyorlar. Anneleri babaları haydi gidelim diyor onlar gitmek istemiyor" dedi.

Balıkçı Kenan sahip çıkıyor

Vatandaşların evinde beslemek için aldıkları ancak beslemekte güçlük çektikleri kaplumbağa, tavşan, ördek gibi çok sayıda canlıya Balıkçı Kenan Balcı kapılarını açtı. Vatandaşın getirdiği kaplumbağalar için mini havuzlar yapılırken, tavşan, tavus kuşu, ördek, kaz, bıldırcın, tavuk ve keklik gibi hayvanlar için ise kümesler oluşturuldu. Evde bakmayı planlayıp aldıkları fakat bakımında güçlük yaşadıkları kümes hayvanlarını Balıkçı Kenan'ın Beylikdüzü Yaşam Vadisi'ne getiren vatandaşlar sahibi oldukları hayvanları da istedikleri zaman gelip ziyaret edebiliyor, besleyebiliyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber