Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 08 Mart 2015 - 11:58 Yorum: 0

Deve güreşi meydanlarının "Yörük Kızı"

Salihlili "Yörük Kızı" lakaplı 18 yaşındaki Doğan, yetiştirdiği devesiyle Ege Bölgesi'ndeki deve güreşleri arenasında boy gösteriyor

Deve güreşi meydanlarının 'Yörük Kızı'

MANİSA (AA) - EMRE SAÇLI - AHMET BAYRAM - Salihli ilçesine bağlı Emirhacılı Mahallesi'nde yaşayan 18 yaşındaki Banu Doğan, yetiştirdiği devesiyle bölgede düzenlenen çeşitli deve güreşi organizasyonlarında boy gösteriyor.

Ege Bölgesi'nde yaşatılan deve güreşi kültürüne yönelik organizasyonlarda, güreşen develerin sahipleri arasında 18 yaşındaki Banu Doğan dikkati çekiyor.

"Arizona" ismini verdiği devesiyle Salihli'de düzenlenen deve güreşlerine katılan Banu Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukluğundan bu yana deve güreşleriyle iç içe olduğunu belirtti. 

"Arizona"yı evlerinin bahçesindeki ahırda 2 yıldan bu yana beslendiğini bildiren Doğan, "Bu sevgi anlatılmaz, Arizona şu anda 7 yaşında. Bakımı oldukça zor ve zahmetli ama onu çok seviyorum. Bizim mahallemiz deve güreşleriyle meşhurdur. Mahallemizde bir çok kişi daha önceden deve bakıyordu. Ancak sayıları her geçen gün azaldı" dedi.

Doğan, deve sevgisinin dedesinden, babasından geldiğini dile getirerek, "Arizona ile çok yakından ilgileniyoruz. Gün içerisinde babam, ağabeyim veya ben sırayla dışarıya çıkarıp gezdiriyoruz. Artık bize alıştığı için çok cana yakın. Sadece samanla besleniyor. Ağırlığı 800 kilograma ulaşmış durumda. Güreşlerde başarılı olan bir deve, 400 bin liraya kadar alıcı bulabiliyor ama satmayı düşünmüyorum" diye konuştu. 

- Güreş meydanlarında tanınıyor

Banu Doğan, "Arizona" ile 5 deve güreşi organizasyonuna katıldığını belirterek şunları kaydetti:

"Torbalı, Menemen, Sarıgöl ve Gökkaya’da düzenlenen deve güreşlerine katıldım. Şimdiye kadar benim gibi deve güreştiren başka bir kadına rastlamadım. Yetiştirdiğim devemle 5 yıldır çeşitli güreşlere katılıyorum, güreşleri takip edenler artık beni tanıdı. Güreş alanına girdiğimde izleyenler 'yörük kızı' diye bağırıyorlar. Yörük kızının Arizona'sı nerede diye sorsanız herkes benim devemi gösterir."

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber