Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 12 Ekim 2016 - 16:13 Yorum: 0

Devlet Bahçeli Bulvarı tartışmaları sürüyor

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Kenan Evren Bulvarı'ndaki isim değişikliğini oyların yeniden sayılması talebiyle iptal eden Adana...

Devlet Bahçeli Bulvarı tartışmaları sürüyor

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Kenan Evren Bulvarı'ndaki isim değişikliğini oyların yeniden sayılması talebiyle iptal eden Adana Valiliği'ne itirazda bulunduklarını belirterek, "Bulvarın adı Devlet Bahçeli Bulvarı olarak devam ediyor. Bu konuda yeniden değerlendirme istiyoruz" dedi. MHP'li Meclis Üyesi Salih Gökçe'nin "Sayın Bahçeli'nin değişiklikten haberi yok. Nezaketen kendisine sorulması gerekirdi" sözlerine de çıkışan Başkan Sözlü, "Salih Gökçe'nin adı zırvanın adı oldu" diye konuştu.

MHP'li Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nin ekim ayı üçüncü oturumu Hüseyin Sözlü'nün başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantı sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Hüseyin Sözlü, Kenan Evren Bulvarı isminin meclis kararıyla Devlet Bahçeli Bulvarı olarak değiştirilme sürecinde oylamada 3'te 2 çoğunluk olmaması nedeniyle iptal edilmesine karşılık Adana Valiliği'ne itirazda bulunduklarını ve yeniden değerlendirilmesini istediklerini açıkladı.

Adana Valiliği'nin yanlış değerlendirmede bulunduğunu ileri süren Başkan Sözlü, "Devlet Bahçeli Bulvarı ne güzel oldu. Bulvarın adı devam ediyor. Bu konuda yeniden değerlendirme istiyoruz. Oylamalarda kabul edenler el kaldırıyor, etmeyenlerin kimisi kaldırıyor, kimisi de kaldırmıyor. Oy birliği gibi bir şey oldu" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Meclis Başkanvekili Murat Cevheribucak'ın dün başkanlığını yaptığı meclis toplantısında MHP'li Meclis Üyesi Salih Gökçe'nin, "Sayın Devlet Bahçeli'yi Ankara'da ziyaret ettim. İsim değişikliği konusundan haberinin olmadığını söyledi. Nezaketen de olsa bu değişikliği kabul edip etmeyeceğinin sorulması gerekirdi" ifadelerini de değerlendiren Başkan Hüseyin Sözlü, "Salih Gökçe ben olmadığım zaman hep zırvalıyor. Ne yapayım yani? Ben olduğumda konuşsaydı bir de. Salih Gökçe'nin adı, zırvanın adı oldu" şeklinde konuştu.

Salih Gökçe kimdir?

Yerel seçimlerin ardından kurulan Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, meclis üyelerinin oylarıyla Meclis 1. Başkanvekili seçilen MHP'li Gökçe, Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü'nün başka meclis üyelerini vekil ataması nedeniyle uzun süre görevini yapamamış, başlattığı hukuk mücadelesini kazanmış olsa da görev süresi sona erdiğinden bu görevi yürütememişti. Gökçe'nin ardından yapılan seçimlerde MHP'li Murat Cevheribucak Meclis 1. Başkanvekili seçilmişti.

Devlet Bahçeli Bulvarı tartışmaları sürüyor

Devlet Bahçeli Bulvarı tartışmaları sürüyor

Devlet Bahçeli Bulvarı tartışmaları sürüyor

Devlet Bahçeli Bulvarı tartışmaları sürüyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber