Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 24 Ağustos 2016 - 12:53 Yorum: 0

Devlet Bahçeli Bulvarı’na Valilik incelemesi

Adana'da Kenan Evren Bulvarı isminin Devlet Bahçeli Bulvarı olarak değiştirilmesine yönelik AK Parti ve CHP'nin itirazı üzerine Adana Valiliği inceleme...

Devlet Bahçeli Bulvarı’na Valilik incelemesi

Adana'da Kenan Evren Bulvarı isminin Devlet Bahçeli Bulvarı olarak değiştirilmesine yönelik AK Parti ve CHP'nin itirazı üzerine Adana Valiliği inceleme başlattı.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nin ağustos ayı oturumlarında, Devlet Bahçeli Köprüsü'nü takip eden Yeşil Bulvar, Adnan Kahveci Bulvarı ve Kenan Evren Bulvarı'nın ismi, Devlet Bahçeli Bulvarı olarak onaylanmıştı. AK Parti grubu oylamada kabul oyu için yeterli çoğunluğun sağlanmadığını belirterek sayımın incelenmesi gerektiğini bildirmişti.

CHP grubu da AK Parti grubuyla birlikte isim değişikliğine itiraz ederek, bulvara darbe karşıtlığını çağrıştıracak isim verilmesini önermişti. Her iki grubun ortak görüşü de bulvarda 15 temmuz darbe şehitlerinin ismini yaşatacak bir değişiklik yapılmasıydı. Her iki grup da bu nedenle Adana Valiliği'ne itiraz dilekçesi yazdı.

AK Parti: "Tutanaklar düzeltilmemiş. Alelacele değiştirilmiştir"

AK Parti Adana İl Başkanlığı, yaptıkları itiraz dilekçesinde bulvarın tabelasının mülki idare amirinin onayı olmadan acele bir şekilde değiştirildiğini vurguladı. Oylama sırasında AK Parti grubunun kabul yönünde bir oy kullanmadığı ve çekimser kalındığının belirtildiği dilekçede "Meclis Başkanlığı tutanaklara sadece ret oyu vermiş kişilerin ismini yazıp, kabul oyu verenlerin ismini yazmadan çekimser kalan üyelerin oylarını da kabul oyu gibi gösterip yanıltmıştır. Ağustos ayı 2. oturumunda ise bu konu hakkındaki tutanaklara AK Parti Grup Başkan Vekili Ozan Gülaçtı tarafından itiraz edilmiş, AK Parti grubu oylama sırasında el kaldırmayan üyelerinin çekimser olduğu beyan edilmiş ve tutanaklara bu şekilde tadil edilmesi oybirliği ile kabul edilmiştir. Ancak sonrasında açıkça görülmektedir ki tutanaklar düzeltilmemiş ve 3. oturumda bu konu tartışılmış, tutanaklara sadece Grup Başkan Vekili Ozan Gülaçtı'nın çekimser oy kullandığı kayda geçilmiş, meclis başkanı ile Ozan Gülaçtı arasında tartışma yaşanmış ve tutanaklara AK Parti Grubu ret oyu vermiştir. Oylamada kabul oyunun üye tam sayısının üçte iki çoğunluğunu sağlamadığı aşikardır. Ayrıca meclis kararının hemen sonrasında söz konusu tabelanın ismi mülki idare amirinin onayı olmadan alelacele değiştirilmiştir" ifadeleri yer aldı.

CHP: "Darbe karşıtlığını çağrıştıracak bir isme kavuşması gerekiyor"

CHP Adana İl Başkanlığı'nın sunduğu dilekçede ise bulvarın adının darbe karşıtlığını çağrıştıracak bir isme kavuşması gerektiği kaydedilerek, "CHP grubu olarak Kenan Evren Bulvarı'nın adının, toplumun tüm kesimleri tarafından kabul görecek "Demokrasi Bulvarı', "Cumhuriyet Bulvarı','Özgürlük Bulvarı" ya da "Barış Bulvarı" olarak değiştirilmesini öneriyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Adana Valiliği, itiraz dilekçeleri üzerine inceleme başlattı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber