Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 03 Nisan 2015 - 17:58 Yorum: 0

Devlet Klasik Türk Müziği Korosu engelliler için konser verdi

ELAZIĞ (AA) -  Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Elazığ Şubesince düzenlenen etkinlikte konser verdi.Vakıf tesislerinde...

Devlet Klasik Türk Müziği Korosu engelliler için konser verdi

ELAZIĞ (AA) -  Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Elazığ Şubesince düzenlenen etkinlikte konser verdi.

Vakıf tesislerinde düzenlenen etkinlikte zihinsel engelli çocuklar, korunun seslendirdiği türküler eşliğinde anne ve babalarıyla oyunlar oynayıp dans ederek doyasıya eğlendi. Bir ara mikrofonu eline alan engelli bir çocuğun koru eşliğinde şarkı söylemesi renkli görüntüler oluşturdu. 

Vakfın yönetim kurulu üyesi Mehmet Güleç, gazetecilere yaptığı açıklamada, müziğin zihinsel engelli çocuklar üzerinde olumlu etkileri olduğunu, bu nedenle müzikle terapiye büyük önem verdiklerini belirtti.

Güleç, şunları söyledi:

"Bu etkinliğimizin esas hedefi çocuklarımıza, velilerine ve burada eğitim veren öğretmenlerimize güzel bir gün geçirmek, eğlendirmek. Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği korusu bize destek oldular. Onlar şu anda sazlarıyla çocuklarımızı eğlendiriyorlar, türküleriyle şenlendiriyorlar. Güzel bir gün geçiriyoruz. Hedef engelli bireyleri, engelli velilerini mutlu etmek ve onları bir an olsun dertlerinden ve sıkıntılarından uzaklaştırmak."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber