Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 16 Mart 2015 - 14:03 Yorum: 0

Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni

MALATYA (AA) - Malatya'da 7 gaziye devlet övünç madalyası verildi.Jandarma uzman çavuş Özkan Özer ve piyade er Hamza Adıyaman ile polis memurları Mekselin Eraydın, Savaş Maral, Abdulvahap...

Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni

MALATYA (AA) - Malatya'da 7 gaziye devlet övünç madalyası verildi.

Jandarma uzman çavuş Özkan Özer ve piyade er Hamza Adıyaman ile polis memurları Mekselin Eraydın, Savaş Maral, Abdulvahap Akgül, Alpay Hark ve Mikail Göven'e devlet övünç madalyası verilmesi için kentteki bir otelde tören düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Vali Süleyman Kamçı, söz konusu vatan savunması, milli birlik ve beraberlik ile vatana hizmet olduğunda, aziz Türk milletinin tercihini daima vatan ve milletten yana kullandığını, bunun tüm dünyanın kabul ettiği bir gerçek olduğunu söyledi.

Türk milletinin, vatan ve millet uğruna önüne konulan şehitlik ve gazilik makamlarına nail olabilmek için gözünü kırpmadan hayatını feda etmekten asla çekinmediğini, şehitlik nasip olduğunda nurlanmayı, gazilik nasip olduğunda onurlanmayı kendisine bahşedilen en büyük mertebe bildiğini ifade eden Kamçı, şunları kaydetti:

"Yüce gazilik makamıyla onurlandığınız ve herkese nasip olmayacak bu unvana sahip olduğunuz için sizlere gıptayla baktığımızı ifade etmek istiyorum. Sizler aziz vatanımıza ve necip milletimize karşı vazifenizi hakkıyla ifa ettiniz ve hepimizin gurur oldunuz. Hizmetlerinizin hatırasını ebedileştirmek için Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milleti adına sayın Cumhurbaşkanımız tarafından devlet övünç madalyasıyla taltif edildiniz. Sizlere duyulun minnetin nişanesi olan madalyalarınızı bir ömür boyu vakarla taşıyacağınıza olan inancımızla ailelerinizle, sevdiklerinizle bir ömür boyu sağlık ve esenlik içerisinde yaşamanızı diliyor, hepinize şükranlarımız sunuyorum."

Konuşmanın ardından Vali Kamçı ve 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, gazilere madalyalarını takdim etti.

Tören, gaziler ve aileleriyle fotoğraf çektirilmesiyle sona erdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber