Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 16 Mart 2015 - 14:33 Yorum: 0

Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni

Erzurum ve Ağrı'da düzenlenen törenlerle vazife malulü ve gazilere devlet övünç madalyaları verildi

Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni

ERZURUM/AĞRI (AA) - Erzurum ve Ağrı'da düzenlenen törenlerle vazife malulü ve gazilere, devlet övünç madalyaları verildi.

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, geçirdiği kaza nedeniyle vazife malulü olduktan sonra emekli edilen bekçi Yaşar Arslan ile Trabzon Emniyet Müdürlüğünde görevliyken 6 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu vazife malulü olan polis memuru Sefa Emre Yılmaz'ı makamında kabul etti.

Arslan ve Yılmaz'a törenle devlet övünç madalyalarını vererek tebrik eden Altıparmak, "Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları üzerine şu anda bütün Türkiye'de aynı anda devlet övünç madalyalarını veriyoruz" dedi.

Bekçi Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, anlamlı bir günde, anlamlı bir madalya aldıklarını belirterek, "Mutluyuz, sevinçliyiz. Şehitler gününde bizleri gururlandırdılar" diye konuştu.

Halen Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nde idari polis olarak görev yapan Yılmaz da "Gururluyuz, mutluyuz" ifadesini kullandı.

-Ağrı'daki tören

Ağrı Valisi Musa Işın da 2012 yılında Trabzon'un Düzköyü ilçesindeki karakolun önüne konulan uzaktan kumandalı patlayıcının infilak etmesi sonucu yaralanan gazi Doğan Özkartal ile 1994 yılında Kars'ın Digor ilçesi Karakale mevkisinde yaralanan gazi Abdullah Boyraz'a devlet övünç madalyalarını verdi. 

Vali Işın, "Sayın Cumhurbaşkanımız adına iki gazimize devlet övünç madalyası takdim ediyoruz. Bizim hem inancımızda hem de kültürümüzde vatan için en büyük fedakarlık şehitlik ve gazilik mertebesidir" dedi.

Ülkede 76 milyon insanın kardeş olduğunu ifade eden Işın, şunları kaydetti:

"Bu vatan toprağında hepsinin kanı vardır. Hepsi fedakarlık yapmış, şehit vermiş, gazi olmuştur. Bu kadim birlikteliği hiç kimse bozamayacaktır. Bundan sonra da memleketimiz ve vatanımız için 76 milyon insan birlikte olacaktır. Hiçbir şekilde dış mihrakların oyununa gelmeyecektir. Bu milletin asaletinde insan öldürmek yoktur. İnsan olan insan öldürmez. Allah'ımız, Peygamberimiz, kitabımız, kıblemiz, vatanımız ve bayrağımız bir. Bu kadar ortak, müşterek olan başka millet yoktur. Bu birliktelikler, bu ortaklıklar bizi hiçbirimizden ayırt etmeyecektir. Bir tutkal gibi bizi birbirine yapıştıracaktır."

Işın, iki gaziye Cumhurbaşkanı Erdoğan adına teşekkür ederek, fedakarlıklarının hiçbir zaman unutulmayacağını sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber