Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 16 Mart 2015 - 14:48 Yorum: 0

Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni

Konya, Karaman ve Aksaray'da şehit yakını, gazi ve vazife malulü polis memurlarına Devlet Övünç Madalyası verildi

Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni

KONYA (AA) - Konya, Karaman ve Aksaray'da şehit yakını, gazi ve vazife malulü polis memurlarına devlet övünç madalyaları törenle tevcih edildi. 

Konya Polisevi'nde düzenlenen Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni'nde şehit ve gazilerin öz geçmişleri okunurken bazı gaziler duygusal anlar yaşadı.

Törende, Konya Valisi Muammer Erol, 4 Mayıs 2011'de Hakkari'de şehit olan Piyade Er Rıdvan Adam'ın annesine Devlet Övünç Madalyası'nı verdi.

Daha sonra gaziler Kara Pilot Albay Nihat Abayhan, Jandarma Uzman Çavuş Bayram Yanık, Piyade Uzman Çavuş Sıtkı Yahya Yumruoğlu ile vazife malulleri polis memuru Ayhan Şen, Yalçın Bedeş, Ersin Seçkin, Abdullah Akçay'a, Devlet Övünç Madalyası protokol üyeleri tarafından verildi.

Törene, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, Konya İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, şehit yakınları, gaziler ve davetliler katıldı.

- Karaman

Bitlis'te terör örgütünün silahlı saldırısı neticesinde yaralanan Jandarma Uzman Çavuş Devrim Kurtuluş Kanmaz'a, gazilik beratı ve Devlet Övünç Madalyası verildi.

Karaman Valisi Murat Koca, Valilik toplantı salonunda düzenlenen törende, devletin, Kanmaz'ı Devlet Övünç Madalyası ile onurlandırdığını söyledi. 

Madalya ve beratın vatan sevgisinin en yüce nişanesi olduğunu belirten Koca, "Gazimize üstün görev anlayışı içerisinde feragat, fedakarlık ve başarılı çalışmaları ile Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milleti adına gurur kaynağı olmasından dolayı madalya verilmiştir. İnsanların hırsının aklın önüne geçmediği, kan ve gözyaşının yerini sevgi ve barışın aldığı bir dünyada yaşamak bütün insanlığın en büyük arzusudur. Şehit ve gazilerimiz sayesinde Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır" diye konuştu.

Gazi Kanmaz ise her zaman vatanını korumak için seve seve mücadele etmeye hazır olduğunu belirterek, kendisine layık görülen Devlet Övünç Madalyası'ndan dolayı gurur duyduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından Vali Koca, Kanmaz'a gazilik beratı ve Devlet Övünç Madalyası'nı takdim etti.

Törene, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Mustafa Akış, vali yardımcıları, daire müdürleri ve davetliler katıldı.

- Aksaray

 Osmaniye'de yaklaşık 2 yıl önce F-16 uçağının düşmesi sonucu şehit olan Pilot Üsteğmen Hamza Gümüşsoy'un babası Yunus Gümüşsoy ile gaziler Er Recep Ulu ve Uzman Çavuş Dede Mehmet Akbulut'a da Devlet Övünç Madalyası verildi.

Aksaray Valiliğinde düzenlenen törende, şehit Hamza Gümüşsoy'un babası Yunus Gümüşsoy, oğluna duyduğu özlemi yazdığı şiirle ağlayarak anlattı. Gümüşsoy, yaptığı konuşmada, şehit oğlu adına aldığı madalyadan dolayı gurur duyduklarını ifade etti.

Aksaray Valisi Şeref Ataklı ise bugün vatan ve millet için canlarını ortaya koyanlar ve onların ailelerinin gurur günü olduğunu söyledi.

Türkiye'nin her köşesinden huzur, güvenlik ve asayişin korunması için canını ortaya koyarak görevini yapan bütün kahramanlarla iftihar ettiklerini dile getiren Ataklı, şöyle devam etti:

"Şehit ve gazilerin fedakarlıklarına karşı verilecek hiçbir dünyevi ödülün yetmeyeceği kanaatindeyim. Bu ödül, devlet ve milletimizin şükranlarının sadece somut bir göstergesidir. Şehitlerimizin aileleri ve gazilerimiz bizlere emanettir. Güzel ülkemiz, şehit ve gazilerimizin fedakarlıkları sayesinde bugünlere gelmiştir."

Ataklı, konuşmasının ardından şehit Pilot Üsteğmen Hamza Gümüşsoy'un babası Yunus Gümüşsoy ile gaziler Er Recep Ulu ve Uzman Çavuş Dede Mehmet Akbulut'a Devlet Övünç Madalyası'nı takdim etti.

Törene, İl Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, Aksaray Ticaret Odası Başkanı Ahmet Koçaş, Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök ve AK Parti Aksaray İl Başkanı Abdulkadir Karatay katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber