Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 16 Mart 2015 - 14:58 Yorum: 0

Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni

Kırşehir'de 3 şehit yakınına devlet övünç madalyaları tevcih edildi

Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni

KIRŞEHİR (AA) - Üç şehit yakınına devlet övünç madalyası verildi.

Vali Necati Şentürk, valilikte düzenlenen törende yaptığı konuşmada, şehitlerin, milletin ve devletin bölünmez bütünlüğü için şehit olduklarını belirterek, "Hepsi vatan için canlarını seve seve feda ettiler. Şehit eşi, kardeşi, babası omanın haklı gururuyla göğüsleri kabarmış vaziyette, acılarını yüreklerine gömen şehit yakınlarına devlet övünç madalyalarını teslim ediyoruz" dedi.

Tarihin her devrinde bu coğrafyada yaşayan, özellikle Türk milleti gibi büyük milletlerin her zaman düşmanları olduğunu ve bundan sonra da olacağını vurgulayan Şentürk, şöyle devam etti:

"Bunlar ne ilk şehidimizdir ne de son şehidimiz olacaktır. Bu vatan için canlarını feda edecek her zaman 78 milyon insanımız vardır ve buna hazırdır. İsteriz ki kimsenin canı yanmasın, kan dökülmesin, anneler ağlamasın. Biz bunu arzu ediyoruz fakat vatan, devlet, bayrak, ezan ve iman tehlikeye girdiği zaman, bu milletin kadın erkek, çocuk çocuk bütün evlatları canlarını vermeye, şehit olmaya hazırdırlar."

Şentürk, daha sonra şehit jandarma komando çavuş Bekir Aydoğmuş'un babası Kemal Aydoğmuş'a, şehit polis memuru Durmuş Turan Bülbül'ün eşi Sibel Bülbül'e ve şehit polis memuru Gökhan Emre Örül'ün babası Selçuk Örül'e devlet övünç madalyası verdi.

Garnizon Komutanı Jandarma Albay Murat Bulut, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ahmet Beşkardeş ve eşlerinin de katıldığı tören, fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber