Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 16 Mart 2015 - 17:13 Yorum: 0

Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de şehit yakını ile gazilere Devlet Övünç Madalyası verildi

Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni

ADANA (AA) - Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de, şehit yakını ile gazilere Devlet Övünç Madalyası tevcih edildi.

Adana'da Ramazanoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen tören, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ali Bezik'in kızı Batın Şevval Bezik'in ''Şehit Kızı'' adlı şiiri okumasıyla başladı. Ardından şehit ve gazilerin öz geçmişi okundu. Bu sırada salondakilerden bazılarının duygulandığı görüldü.

Törende, şehitler Komiser Mustafa Sarı, polis memuru Adem Çoban, polis memuru Serkan Ağca, Jandarma Onbaşı Mustafa Altan'ın yakınlarına, gaziler polis memuru Seyhan Aslanergün, polis memuru Fatih Akyıldız, Jandarma Uzman Çavuş Aydın Öztürk, Jandarma Uzman Çavuş Kerim Yağmurlu, İstihkam Uzman Çavuş Mustafa Çerik, Jandarma Komando Er Abdullah Nennioğlu ve Jandarma Er Ali Bulduklu'ya, Vali Mustafa Büyük tarafından Devlet Övünç Madalyası verildi.

Vali Büyük, konuşmasında, şehit aileleri ve gazilere, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına takdim ettiği madalyaların, toplumun ve milletin ne kadar önemli değere sahip olduğunu da gösterdiğini söyledi.

Şehitlerin, vatanı, bayrağı, milleti, inançları için canlarını feda ettiğini aktaran Büyük, "Bu uğurdaki mücadelede şehit ve gazi olanlar, bunu sadece kendisi değil, çevresi, ailesiyle bütün ömrü boyunca gururla taşıyacağı bir madalya olarak görmek gerekir. Bugün vermiş olduğumuz bu madalyalar, şehitlerimizin hatırası olarak yaşatılacaktır ancak gönüllerdeki madalya hiçbir zaman sönmeyecek" dedi.

Niğde'nin Ulukışla ilçesi yakınlarında uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan polis memuru Adem Çoban'ın eşi Ümmü Çoban ise törenin ardından yaptığı konuşmada, çok üzüldüğünü ancak eşiyle gurur duyduğunu ifade etti.

Gezi Parkı odaklı gösteri düzenleyenlere müdahale sırasında inşaatı süren alt geçitten düşerek şehit olan Komiser Mustafa Sarı'nın babası İbrahim Sarı da oğlunun, görevini başarıyla yaptığını anlatarak, eşine, çocuğuna Allah'tan sabır vermesini diledi.

Törene, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Satı Bahadır Köse, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ile diğer yetkililer de katıldı.

- Mersin

Mersin'de Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen törene, şehit ve gazilerin yakınları, protokol üyeleri, askerler ve öğrenciler katıldı.

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, konuşmasında, şehit ve gaziler sayesinde ülkede huzur içinde yaşanıldığını kaydetti.

Devletin, her zaman şehit yakınları ve gazilerin yanında olduğunu vurgulayan Çakacak, şunları söyledi:

"Sizler, milletimize, bizlere emanetsiniz ve asla yalnız değilsiniz. Şehitlerimiz ve gazilerimiz için söylenecek her söz, hislerimizi karşılamada kifayetsiz kalsa da yüce dinimiz, şehitlerimiz için peygamberlikten sonra en yüce makam olduğunu ifade ediyor. Kur'an-ı Kerim'de, 'Onlar Allah'ın sevgili kullarıdır. Allah katında diridirler. Fedakarlıkları boşa çıkarılmayacak, cennete konulacaktır' şeklinde bildirilerek, şehitlik ve gaziliğin sadece milli duygularla değil, aynı zamanda inanç ekseninde de eşsiz bir mertebede olduğunu bizlere göstermekte."

Vali Çakacak, konuşmasının ardından şehitler Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Kıraç, Piyade Uzman Onbaşı Hakan Balta, Piyade Onbaşı İsa Sayın, İstihkam Er Duyal Ceylan, Uzman Çavuş Hasan Furkan Özmen, Piyade Uzman Onbaşı Hayrullah Engizek, Jandarma Uzman Çavuş Ersin Kızılgedik, Jandarma Üst Çavuş Ahmet Ünver ve polis memuru Gökhan Kuzu’nun yakınları ile gaziler Jandarma Uzman Çavuş Halit Demirci, Jandarma Uzman Çavuş Cemal Uncu, Jandarma Er Servet Bengi ve polis memurları Sinan Sever, Deniz Çakır, Ali Zeytin ve Ersin Yükselir'e Devlet Övünç Madalyası verdi.

- Hatay

Hatay Valisi Ercan Topaca, bir oteldeki törende, şehadetin en ulvi makam olarak değerlendirilen mertebe olduğunu belirtti.

Şehadetin herkese nasip olmayacağının altını çizen Topaca, ''Cenab-ı Hakk'ın bize verdiği canı, vatan ve kutsal saydığımız değerler uğruna feda etme anlayışıdır şehadet. Bir insan için de en değerli varlık candır. İnsanlar bunu ancak kendilerince çok ulvi gördükleri değerler için feda eder. Bunlardan biri de vatandır. Biz de vatanımızı her zaman canımızdan aziz bilmiş bir milletiz'' diye konuştu.

Vali Topaca ve eşi Sevim Topaca, şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Hüseyin Burhan'ın kızı Sıla Burhan'a, gaziler Piyade Uzman Çavuş Soner Güler, Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Çınar, Jandarma Uzman Çavuş Alpaslan Murat Kibar, polis memurları Celal Kaplı, Mehmet Mustafa Gökçe ve Adnan Dal'a madalyalarını verdi.

- Osmaniye

Osmaniye'de Valilik Ahmet Cevdet Paşa Salonu'ndaki törende konuşan Vali Kerem Al, vatan uğruna canını feda eden şehitleri rahmet, minnet ve şükranla andığını belirterek, "Onların yakınları, milletimizin kutsal emanetidir. Gönlümüz, kapımız onlara her zaman açık olacak. Şehitlerimize rahmet, gazilerimize uzun ömürler diliyorum" dedi.

Vali Al, konuşmasının ardından şehitler Piyade Uzman Çavuş Bekir Atacan'ın babası Osman Atacan'a, polis memuru Ömer Artar'ın oğlu Hasan Artar'a, polis memuru Çağrı Doğan'ın babası Coşkun Doğan'a, gaziler polis memuru Yunus Bozdayı, Piyade Uzman Çavuş Akın Öçay, Uzman Çavuş Kadir Teğek, polis memuru Ahmet Güler'e Devlet Övünç Madalyası verdi.

Vali Al, şehit ve gazilerin çocuklarını da çeşitli hediyelerle sevindirdi.

Törende, bazı şehit ve gazi yakınlarının duygulandığı görüldü.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber