Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 16 Mart 2015 - 15:43 Yorum: 0

"Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni"

İzmir'de, 2 şehit ailesi ile 5 gaziye devlet övünç madalyası ve beratı verildi

'Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni'

İZMİR (AA) - İzmir'de, 2 şehit ailesi ile 5 gaziye devlet övünç madalyası ve beratı verildi.

Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni"nde şehit ve gazilerin özgeçmişleri ile Bakanlar Kurulu kararı okundu.

Vali Mustafa Toprak, törende yaptığı konuşmada, vatanın bölünmez bütünlüğü, milletin birlik, beraberliği, huzur ve güvenli için en değerli varlıkları olan canlarını feda ederek şehadet mertebesine ulaşan şehitlerin yakınlarına ve gazilere Bakanlar Kurulu kararı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oluruyla devlet övünç madalyası ve beratı verildiğini belirtti.

Devlet övünç madalyasının, gösterdikleri sorumluluk ve görev anlayışı içinde fedakarlık, başarı ve yararlılık dolu çalışmalarıyla şehit ve malul olan Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü mensuplarına verildiğini dile getiren Vali Toprak, bu kapsamda İzmir'de de 2 şehit yakını ile 5 gaziye bu madalyayı takdim edeceklerini ifade etti.

Vatan sevgisi ve görev aşkı ile dolu kahraman evlatlara sahip şehit ailelerine ve gazilere bu şerefli madalyaları tevcih etmenin kendileri için büyük onur olduğunu vurgulayan Toprak, şöyle konuştu:

"Evladınızın, yakınlarınızın mukaddes anısına sunulan bu övünç madalyasını gururla taşıyınız. Çünkü Türk milleti ilelebet, payidar olmasını bu fedakarlıklara borçludur. Türkiye Cumhuriyeti devleti, Türk milleti olarak vatan ve millet uğruna şehit ve gazilik mertebesine yükselmiş bu milletin evlatlarını asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Bu büyük fedakarlıklarını asla karşılıksız bırakmayacağız. Şehit aileleri ve yakınlarının şehitlerimizin bizlere birer emaneti olduğunu aklımızdan hiçbir zaman çıkarmayacağız. Her zaman onlarla elele, birlik beraberlik içinde olacağız. 

İçinde bulunduğumuz şartlar birlik ve dayanışmamızı artırarak korumamızı daha da zorunlu kılmaktadır. Türk milleti bugün karşılaşılan zorlukları geçmişte olduğu gibi birlik ve beraberlik içinde yine aynı güçle aşacaktır. Türk milletinin istiklali ve istikbali uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin aileleri, yakınları her zaman bu milletin baş tacı olacaktır."

-Törende duygulu anlar yaşandı

Şehit aileleri ile gazi ve yakınlarının da katıldığı törende duygulu anlar yaşandı. Bazı şehit aileleri ile gazilerin, özgeçmişlerin okunduğu sırada gözyaşlarına engel olamadığı görüldü.

Vali Toprak, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 2009 yılında terör örgütü mensuplarıyla girilen çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Fazlı Kalaycı'nın oğlu İsmet Kalaycı'ya, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Galip Mendi, 2012 yılında Hakkari'de terör örgütü mensuplarınca yola döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan İstihkam Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi'nin babası Satılmış Çiftçi'ye devlet övünç madalyası ve beratını takdim etti.

Malul Jandarma Albay Haşim Türen'e İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sırrı Aydoğan, malul Jandarma Üstçavuş Deniz Uysal'a Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Mehmet Çetin, malul Polis Memuru Mehmet Ali Tüzen'e Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Hasan Uşaklıoğlu, malul Polis Memuru Ali Yılmaz'a CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, malul Piyade Uzman Çavuş Kubilay Kurtça'ya ise İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Celal Kocabaş devlet övünç madalyası ve beratını verdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber