Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 17 Mart 2015 - 15:38 Yorum: 0

Devlet Sanatçısı Nazmi Yükselen toprağa verildi

"Ormancı" türküsünün bestecisi Devlet Sanatçısı Nazmi Yükselen için Milas'ta cenaze töreni düzenlendi

Devlet Sanatçısı Nazmi Yükselen toprağa verildi

MUĞLA (AA) - "Ormancı" türküsünün bestecisi Devlet Sanatçısı Nazmi Yükselen, Milas ilçesinde toprağa verildi.

Yükselen için, Firuz Bey Camisi'nde öğle namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Törene, Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Milas Kaymakamı Fuat Gürel, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat katıldı.

Cenaze namazının ardından Yükselen'in cenazesi, Milas Şehir Mezarlığı'nda oluşturulan aile mezarlığında toprağa verildi. Muğla Valisi Çiçek, Yükselen'in yakınlarına başsağlığı diledi.

Nazmi Yükselen'in oğlu Abidin Yükselen, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Ölümü bizi çok üzdü ama bu kadar seveni olduğunu görünce mutlu olduk. Giderken bile bu kadar insanı bir araya getirebildi. Yattığı yer nur olsun, toprağı bol olsun" dedi.

"Ormancı" türküsünün bestecisi 89 yaşındaki Devlet Sanatçısı Nazmi Yükselen, dün, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber