Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 07 Mart 2015 - 22:23 Yorum: 0

Devlet Tiyatroları Bursa 2. Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali

Festival, İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun sahnelediği "Eğer Bu Bir Film Olsaydı" oyunuyla başladı

Devlet Tiyatroları Bursa 2. Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali

BURSA (AA) - "Devlet Tiyatroları (DT) Bursa 2. Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali" İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun sahnelediği "Eğer Bu Bir Film Olsaydı" oyunuyla başladı.

Bursa Ahmet Vefik Paşa (AVP) Tiyatrosu'nda sahnelenen oyun öncesi, tiyatro binasının önünde konserler ve gösteriler düzenlendi.

Festivalin açılışına katılan DT Genel Müdürü Nejat Birecik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu festivalin çok yaratıcı bir iş olduğunu söyledi.

Türkiye'nin Balkan ülkelerini önemsediğini vurgulayan Birecik, "Tiyatro aracılığıyla kişilikli ilişki kurmak, bu ilişkileri taze tutmak başka bir güzellik. Yaklaşık 10 yıldır Balkan ülkelerine gidip geliyorum. Oralarda da çok tiyatro festivali var. O yüzden bu festivallerin gücünü bilirim. Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü bu festivali geçen yıl iyi ki başlatmış" dedi.

Birecik, Bursa Valiliği ve Bursa Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle festivalin güzel bir hale dönüştüğünü ifade ederek, şöyle konuştu:

"Aslında ayak dibinde yani köklerimizde var olan bir şeyi ortaya çıkardık. Bursa'nın demografik yapısı, mozaiği ortada. Bu mozaiğe denk düşen çok güzel buluşma gözüyle bakıyoruz. Çok mutluyum. Dini bayramlar ve çeşitli vesilelerle Balkan ülkeleriyle ilişkiler kuruluyor ve devam ettiriliyor. Artık bir takım turistik destinasyonlar söz konusu. Osmanlı döneminde de Balkan coğrafyasında tiyatro ve sanat bir başka yeşeriyordu. Bunun bilincindeyiz. Bu Türk tiyatrosuna da çok şey katıyor. Bu festivalin her yıl katlanan ölçüde seçkin bir estetik bulacağına emin olabilirsiniz."

Açılış konuşmalarının ardından Bosna Hersek'in dramını ele alan, Almir İmşireviç'in yazdığı ve Bilge Emin'in yönettiği "Eğer Bu Bir Film Olsaydı" oyunu izleyicilerle buluştu.

Türkiye, Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Kosova, Romanya ve Makedonya'dan tiyatro gruplarının 11 oyun sahneleyeceği  festival, 27 Mart'ta sona erecek.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber