Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 06 Aralık 2021 - 12:28 Yorum: 0

Devlet Tiyatroları Tunus’ta perde açacak

Ankara Devlet Tiyatrosu, 4-12 Aralık tarihleri arasında 22'ncisi düzenlenecek olan "Kartaca Uluslararası Tiyatro Festivali" kapsamında Tunus'ta perde açacak.

Devlet Tiyatroları Tunus’ta perde açacak

Ankara Devlet Tiyatrosu, 4-12 Aralık tarihleri arasında 22'ncisi düzenlenecek olan "Kartaca Uluslararası Tiyatro Festivali" kapsamında Tunus'ta perde açacak.

Devlet Tiyatroları, aldığı davet üzerine Tunus'ta İngilizce alt yazıyla yerli bir eser olan "Sonsuzluk Kitabevi'ni sergileyecek. Sabahattin Kudret Aksal'ın yazdığı ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt'un rejisörlüğünü üstlendiği oyun, 8 Aralık Çarşamba günü saat 19.30'da Tunus Belediye Tiyatrosu'nda sanatseverlerle buluşacak. Tunus, Afrika, Arap ve dünya tiyatrolarından 122 farklı tiyatro grubunun yer alacağı festivalde Türkiye dünya tiyatroları bölümü kapsamında davet edilirken, ülke çapında 23 farklı sahnede Cezayir, İsviçre, Belçika, Fransa, İran, İtalya, Kosova, Meksika, Suriye, Almanya, Mısır, Filistin ve Ürdün gibi ülkeler eserlerini tiyatroseverler için sahneleyecek.

Devlet Tiyatroları sahnelerinde 40 yıl aradan sonra yeniden tiyatroseverlerle buluşan Sonsuzluk Kitabevi, ölümsüz eserler yazmış yazarların eserlerini bütün tanıdıklarına, eşine, dostuna ve insanlara göndermek isteyen, ölümsüz eserlerle ölümsüz olmayı amaçlayan bir adamın hikayesini konu alıyor. Oyunun müziklerini Can Atilla, dekorlarını Hakan Dündar ve kostümlerini Funda Karasaç üstlenirken, dans düzeni ise Volkan Ersoy'a ait. Oyunda "Adam"

karakterine Özgür Deniz Kaya, "Birinci Kız"a Orida Yıldıran, "İkinci Kız"a ise Gizem Yönel hayat veriyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber