Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 11 Mayıs 2016 - 14:43 Yorum: 0

Devlet Tüm İmkanlarıyla Kilislilerin Yanında

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, kente atılan roketler sonucu mağdur olan vatandaşların zararlarına yönelik ödemelerin başladığını belirterek, devletin...

Devlet Tüm İmkanlarıyla Kilislilerin Yanında

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, kente atılan roketler sonucu mağdur olan vatandaşların zararlarına yönelik ödemelerin başladığını belirterek, devletin tüm imkanlarıyla Kilis'in yanında olduğunu söyledi.

Vali Tapsız, Suriye topraklarından terör örgütü tarafından şehre yönelik düzenlenen saldırılar sonucu hayatını kaybeden vatandaşların yakınlarına başsağlığı, yaralananlara ise geçmiş olsun dileklerini yineledi. Tapsız, "5233 sayılı kanun" kapsamında, vatandaşların can ve mal kayıplarından kaynaklanan zararların giderilmesine yönelik işlemlerin başlatıldığını belirtti. Saldırıların başladığı ilk günden bu güne kadar zarar nedeniyle kendilerine 268 başvurunun olduğunu dile getiren Tapsız, mağduriyeti bulunan Kilislilerin en geç 60 gün içerisinde müracaat etmelerinin gerektiğini hatırlattı. Tespit ekiplerinin çalışmalarını tüm hızıyla sürdürdüğünü dile getiren Vali Tapsız, "Müracaat edenlerle ilgili tespit komisyonunun 7 gün içerisinde çalışmalarını tamamlamakta ve tespiti müteakip ödemelere ilişkin komisyon kararı alınarak, ödemeler yapılmaktadır. Vatandaşlarımızın istihkakıyla ilgili mevzuat gereği Türkiye Sigortalar Birliğinden evrak ikmalinden kaynaklanan gecikmeler yaşanmakta, konu ile ilgili süreci hızlandırmaya yönelik Valiliğimizce Bakanlıklar nezdinde gerekli girişimler yapılmıştır. Vatandaşlarımızın asılsız haber ve söylemlere itibar etmemeleri önem arz etmektedir" dedi Öte yandan bu konuda oluşan yanlış bilgi paylaşımı nedeniyle müracaat etmekte geciken vatandaşları, bu haklarından mahrum kalmamaları konusunda uyaran Vali Tapsız, 60 günlük müracaat süresi dolması durumunda vatandaşların hak mahrumiyeti yaşayacağını, mağdur vatandaşların gördükleri zararın tespiti için tam teşekküllü ekiplerin haftanın her günü çalıştıklarını belirtti.

Tapsız, öte yandan şu ana kadar zarar gören 114 vatandaşımız hakkında komisyonca karar verildiğini, ödeme işlemlerine başlanıldığını kaydederek, önümüzdeki hafta içinde de çalışmaların büyük oranda tamamlanacağını sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber