Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 20 Aralık 2014 - 20:03 Yorum: 0

Devletimizin kurumları gerekenleri yapar

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonuna ilişkin, "Kanunlar çerçevesinde devletimizin kurumları gerekenleri yapar" dedi.

Devletimizin kurumları gerekenleri yapar

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven'i ziyaret etti. Kaymakam Tanrıseven'e başarılar dileyen Çavuşoğlu, kendisinin de her zaman destekçi olacağını kaydetti. 

Alanya'nın turizmin başkenti olduğunu anlatan Çavuşoğlu, ilçenin eğitim ve sağlık alanında da çok iyi konumda olduğunu belirtti. Alanya'ya üniversite yapılması konusunda çalışmaların devam ettiğini, golf sahaları için de projenin hazır olduğunu ve ihale aşamasına geldiğini söyleyen Çavuşoğlu, Alanya'ya verdikleri sözleri tuttuklarını bildirdi. 

İstanbul merkezli 'paralel yapı' operasyonu

Ziyarette bir gazetecinin '14 Aralık operasyonu hakkında ne düşünüyorsunuz?' sorusuna Çavuşoğlu, Türkiye'de çok büyük bir yargı sorunu olduğu izlenimi verilmek istendiğini belirtti. Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Daha 3 dakikada sanki hukukun üstünlüğü ile ilgili problem var, ondan sonra tüm gazeteciler içeriye atılmış. Böyle bir hava estirilmeye çalışılıyor. Türkiye'de hukukun üstünlüğü, yargının da bağımsızlığı var. Bu süreç kendiliğinden işledi. Bu süreç içerisinde sorgulamalar, soruşturmalar yapıldı. Gözaltına alınmalar oldu ve daha sonra kimlerin serbest bırakıldığını, kimlerin tutuklandığını sizler de bizler de gördük. Bunlar yargının verdiği karar. Tutuklanan birçok kişi de serbest bırakıldı.' 

'Türkiye'de hiç kimse hakkında soruşturma yapılamaz' anlayışının doğru olmadığını söyleyen Çavuşoğlu, yargının yürüttüğü bir sürece yürütmenin karışmasını ve müdahale etmesini istemenin doğru olmayacağını vurguladı. Çavuşoğlu, şunları söyledi:

'Bu sürece bizim karışmamız doğru değil. Yargı kendi içerisinde bu süreci ilerletti ve kararları verdi. Yargının bundan sonra şahıslarla ilgili aldığı karar da yine kimlerin takip edeceği, nasıl isteneceği, kırmızı bültene girip girmeyeceği, hepsi hukukta var. Bu kararlar çıktıktan sonra kanunlar çerçevesinde devletimizin kurumları gerekenleri yapar.' 

Muhabir: Mustafa Kurt

Kaynak: AA

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber