Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 17 Ekim 2017 - 12:18 Yorum: 0

Devrek’te tarihi cami onarım nedeniyle ibadete kapandı

Mülkiyeti Vakıflara ait olan Devrek Merkez Yeni Camii Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından onarıma alınması nedeniyle bir süreliğine ibadete kapatıldı.

Devrek’te tarihi cami onarım nedeniyle ibadete kapandı

Devrek'te tarihi cami onarım nedeniyle ibadete kapandı.

Mülkiyeti Vakıflara ait olan Devrek Merkez Yeni Camii Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından onarıma alınması nedeniyle bir süreliğine ibadete kapatıldı. 1951 yılında camiye ek ilaveler yapılması ve ibadethanenin aslının kaybolması ile restorasyon alınan cami hakkında bilgi veren Devrek İlçe Müftüsü Mahmut Çakır,"Devrek İlçe Müftülüğünün 05 Ekim 2016 tarihli Vakıflar Bölge Müdürlüğüne yaptığımız başvuruda, Devrek Merkez Yeni Camii'nin onarımı hakkında talepte bulunduk. Bunun üzerine Vakıflar Bölge Müdürlüğünden gelen uzmanlar cami içinde ve dışında yaptıkları incelemelerde binanın tamamının restoresi için karar alındı ve bununla ilgili proje hazırlanarak tadilatına başlandı" dedi.

En son 1983 yılında cami içinde onarım yapıldığını ifade eden Çakır, "Yaklaşık 35 yıl evvel tadilat görmüş ve o yıllarda ahşap direkler kullanılmış zamanla binayı taşıyan bu direkler özelliğini kaybetme aşamasına gelmiş bu da her anlamda tehlike arz eder hale gelmiş. Camimiz de onarım yaklaşık iki yıl sürecek bu süreyle ibadete kapalı olacak. İbadete kapatılan Merkez Yeni Camii cemaatinin mağdur olmaması için Devrek Belediyesi kendi imkanları ile otoparkta bir mescit açmıştır. Halkımız vakit ve Cuma namazlarını bu mescitte kılacaklardır. Bize desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Mustafa Semerci'ye vatandaşlarımız adına teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber