Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 17 Aralık 2014 - 21:23 Yorum: 0

DGP Genel Başkanı Bal:

"Herkes sağcısıyla solcusuyla medya özgürlüğünün yanında yer almalıdır"

DGP Genel Başkanı Bal:

BALIKESİR (AA)- DGP Genel Başkanı İdris Bal, "Herkes sağcısıyla solcusuyla medya özgürlüğünün yanında yer almalıdır" dedi.

Bal, partisinin Balıkesir İl Başkanlığı binasının açılış törene katılmak için geldiği kentte, Ali Hikmet Paşa Meydanı'nda partililere yönelik konuşma yaptı.

Kuvayımilliye hareketinin nasıl Balıkesir'den başladıysa 17 Aralık tarihinde partisinin de yola bu şehirden başladığını belirten Bal, "Bu tarih yolsuzluk iddialarının ortaya atıldığı ve daha sonra örtüldüğü bir tarih. Biz de yolsuzluk, hırsızlık ve rüşvetle mücadelemizi Balıkesir'den başlatıyoruz. Biz bu partiyi niye kurduk. Çünkü demokrasiye çok ihtiyacımız var" diye konuştu.

Partisinin kuruluş sürecinde önlerine engellerin konulduğunu savunan Bal, şöyle konuştu:

"Bir kaç gün önce Türk demokrasisi adına ve özgürlükleri adında bizi dünyaya rezil eden bir olay cereyan etti. Medyamızın üzerine bir balyoz gibi maalesef iktidarın baskısı indi. Demokrasi diyen, hukuk diyen, 'Yolsuzluğa karşı mücadele edelim' diyen medya mensupları gözaltına alındı. Dünya, Çin'den Rusya'ya Amerika'dan İngiltere'ye Türkiye'deki bu baskıyı konuşuyor. Dünyada yalnızlaşıyoruz. Bu baskı belirli bir kesime yönelik değildir. Bu baskı özgürlüklere ve bütün medyaya karşıdır. İktidar gözünü diğer muhalif gazete ve televizyonlara dikti. Eğer onlar da işgal edilirse, eğer anayasa da değiştirilirse bilin ki bu ülke Esad'ın Suriye'si gibi olur. Mübarek'in Mısır'ı gibi olur. Bundan sonra da 50 defa daha seçim yapılsa sonuç değişmez. Gazeteler, televizyonlar sansüre maruz kalacaksa böyle bir durumda sonuç hiç bir zaman değişmeyecektir. Herkes sağcısıyla solcusuyla medya özgürlüğünün yanında yer almalıdır."

Konuşmanın ardından Bal ve beraberindekiler partisinin il başkanlığı binasının açılışını gerçekleştirdi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber