Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 01 Nisan 2015 - 14:40 Yorum: 0

DHKP-C operasyonları: 29 gözaltı

Antalya, İzmir ve Eskişehir'de düzenlenen operasyonlarda, DHKP-C terör örgütüyle bağlantılı olduğu iddiasıyla 29 kişi gözaltına alındı.

DHKP-C operasyonları: 29 gözaltı

Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince DHKP-C terör örgütüyle bağlantılı olduğu öne sürülen kişilere yönelik operasyon düzenledi.

Kentteki çeşitli adreslere yapılan operasyonlarda "Terör örgütü üyesi olmak ve terör örgütünün propagandasını yapmak" suçlamasıyla 19 kişi gözaltına alındı. Zanlılar, ifadeleri alınmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü. Operasyonda 4 kişinin daha arandığı açıklandı.

Gözaltındaki 19 zanlıdan 6'sının üniversite, birinin ise lise öğrencisi olduğu kaydedildi. Zanlıların aileleri de emniyet binasına gelerek beklemeye başladı.

İzmir'de 11 adrese operasyon

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Karşıyaka ve Çiğli ilçelerinde terör örgütüyle bağlantılı olduğu belirtilen 2'si dernek, 11 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Çevik kuvvet, özel harekat ekibinin de desteklediği, TOMA'ların kullanıldığı operasyonda 5 kişi gözaltına alındı.

Söz konusu adreslerde yapılan aramalarda terör örgütü DHKP-C'ye ait örgütsel doküman, dijital kayıt, mahkeme kararıyla yasaklanmış yayınlar ve 30 mermi ele geçirildi.

Gözaltına alınan C.U, A.Ş, T.O, H.A ve A.Y, ifadesi alınmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü.

Operasyon kapsamında 3 kişinin de arandığı bildirildi. 

Eskişehir'de 5 gözaltı

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından DHKP-C ile bağlantılı olduğu öne sürülen kişilere yönelik Yıldıztepe ve Gültepe mahallelerinde 5 eve operasyondüzenlendi.

Söz konusu adreslerde 5 kişiyi gözaltına alan ekipler, şüphelilerin evleri ve üye oldukları dernek binasında aramalarını sürdürüyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber