Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 20 Ocak 2015 - 22:08 Yorum: 0

Dicle bebeğin yaşam savaşı

Denizli'de yenidoğan yoğun bakım ünitesinde tedavi gören 40 günlük bebek, 8 kez kalbi durmasına rağmen sağlığına kavuştu

Dicle bebeğin yaşam savaşı

DENİZLİ (AA) - Denizli'de yenidoğan yoğun bakım ünitesinde tedavi gören 40 günlük Dicle bebek, 8 kez kalbi durmasına rağmen yaşam savaşını kazanarak taburcu oldu.

Aydın Ortaklar'da ikamet eden Mihriman ve Mehmet Resul Demir çiftinin ilk bebekleri, 40 gün önce Aydın'da dünyaya geldi. 3 kilo 600 gram ağırlığında dünyaya gelen ve doğum sırasında plasental erken ayrılma nedeniyle kanamalı olarak doğan Dicle bebek, ilk gün Denizli'de özel bir hastaneye sevk edildi.

Hastaneden yapılan açıklamada tedavisi sırasında kalbi 8 kez duran Dicle bebek, 3 hafta solunum cihazına bağlı kaldı. Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde yaklaşık 40 günlük tedavinin ardından sağlığına kavuşan Dicle Demir, taburcu edildi.

Bebeği tedavi eden Doç. Dr. Osman Öztekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, 8 kez kalbi duran ve her defasında hayata tutunan Dicle bebeğin 6 kez yoğun akciğer kanaması geçirdiğini, çok yüksek ölüm riski içeren bu durumu her defasında yoğun çaba ile kontrol altına aldıklarını kaydetti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber