Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 14 Nisan 2022 - 16:33 Yorum: 0

Dicle Elektrik’ten kesinti ödemeleri için başvuru çağrısı

Dicle Elektrik yaşanan kesintilerden dolayı tazminat hakkı kazanan abonelerine çağrıda bulunarak, ödemelerin gerçekleşebilmesi için web sitesi üzerinden...

Dicle Elektrik’ten kesinti ödemeleri için başvuru çağrısı

Dicle Elektrik yaşanan kesintilerden dolayı tazminat hakkı kazanan abonelerine çağrıda bulunarak, ödemelerin gerçekleşebilmesi için web sitesi üzerinden veya müşteri hizmetleri merkezleri üzerinden başvurmaları gerektiğini duyurdu.

Dicle Elektrik hizmet bölgesinde yaşanan kesintilerden dolayı tazminat hakkı kazanan abonelerine ödeme yapılabilmesi için başvuru çağrısında bulundu. Dicle Elektrik tarafından yapılan duyuruda, konuyla ilgili Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) 29 Aralık 2020 tarihli ve 31349 sayılı Elektrik Piyasası'nda Dağıtım ve Perakende Satış Faaliyetlerine İlişkin Kalite Yönetmeliği'ne dikkat çekildi.

Şirket açıklamasında, yürürlükte olan mevzuat gereğince tazminat bedellerinin defaten ödenmesi hükmü bulunduğu belirtilerek, uzun süreli kesinti tazminatına hak kazanan abonelere takip eden ay içinde, yıllık kesinti tazminatına hak kazanan aboneler için de takip eden yılın nisan ayına kadar bilgilendirme amacıyla SMS gönderildiği ifade edildi. Cep telefonu bulunmayan abonelere ise yazılı bildirim yapıldığı belirtildi.

Verilen bilgiye göre, daha önce yürürlükte olan mevzuatta abonelerin faturalarından mahsup yapılabilen tazminatların, yeni mevzuatta defaten ödeme zorunluluğu olduğundan abonelerin en kısa sürede başvuru yapmaları gerektiği kaydedildi.

Aboneler, SMS ile gelen bilgilendirme metinlerindeki linki takip ederek başvuru ekranına erişebiliyor. Abone tarafından girilen bilgilerin doğruluğu sistemde teyit edildikten sonra ödeme işlemleri tamamlandığı ifade edildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber