Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mart 2015 - 14:53 Yorum: 0

Dicle Üniversitesi'nde "Felsefe, Sanat ve Siyaset Çalıştayı"

DİYARBAKIR (AA) - Dicle Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü tarafından düzenlenen “Felsefe, Sanat ve Siyaset Çalıştayı” devam ediyor.Çalıştay kapsamında Doç. Dr. Azamat ...

Dicle Üniversitesi'nde 'Felsefe, Sanat ve Siyaset Çalıştayı'

DİYARBAKIR (AA) - Dicle Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü tarafından düzenlenen “Felsefe, Sanat ve Siyaset Çalıştayı” devam ediyor.

Çalıştay kapsamında Doç. Dr. Azamat  Akbarov “Dil Politikaları” konulu bir konferans verdi.

Dicle Üniversitesi’nden yapılan yazılı açıklamada, kongre merkezinde düzenlenen konferansta dilin kullanımı ve dil kullanıcılarının rolü ile Lehçe ve Kesit kavramları üzerinde durulduğu bildirildi.

Doç. Dr. Azamat  Akbarov, burada yaptığı konuşmada, lehçe ve kesit arasındaki farka dikkat çekti.

Akbarov, kişinin lehçesi kim olduğunu gösterirken, kesit ise ne yaptığını gösterdiğini belirtti.

Kişinin evinde çocuklarıyla, işte iş arkadaşlarıyla konuşurken lehçesini değiştirebildiğine işaret Akbarov, değişik söylem biçimlerinin de olduğunu belirtti.

Akbarov, şunları söyledi:

“Lehçeler kadar kesitler de önemli.  Bir kişinin lehçesi diğerinin kesiti olabilir. Bir kişi öğeleri gayri resmi durumlarda her koşulda kullanmasına rağmen, başkası tarafından sadece en resmi durumlarda kullanılabilir.”

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber