Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 08 Eylül 2016 - 08:53 Yorum: 0

Didim Ziraat Odasından kurban öncesi uyarılar

Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık fiyatları ve kurban keseceklerin dikkat edilmesi gereken hususlarla...

Didim Ziraat Odasından kurban öncesi uyarılar

Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık fiyatları ve kurban keseceklerin dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili uyarılarda bulundu.

12 Eylül 2016 Pazartesi günü idrak edilecek olan Kurban Bayramı öncesinde Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, Kurban Bayramı öncesinde dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili uyarılarda bulundu. Başkan Gökdemir İdrak edilecek olan Kurban bayramı dolayısıyla çevre il ve ilçelerden kurbanlıkların Didim'e geldiğini ve satışa sunulduğunu belirtti. Kurban fiyatlarının geçen yıl ki fiyatlarla hemen hemen aynı olduğunu ifade eden Gökdemir üreticinin de hakkını alması gerektiğini söyledi.

"SATIŞ VE KESİM YERİ AKBÜK YOLU ÜZERİNDE"

Gökdemir sözlerini şöyle sürdürdü; "Belediyemizin geçen yıl belirlediği yerde kurbanlıklar satışa sunuldu. Bu yıl Didim Belediyesi tarafından Akbük yolu üzerindeki boş arazide kurbanlıklar satışa çıktı. Ayrıca burada kurban kesimi de yapılacak Kurban alacak vatandaşlarımız alacakları kurbanda hayvan kimlik kartını muhakkak istemeleri ve görmeliler. Bunun dışında hayvanın dış yapısını da gözlemlesinler; örneğin tüylerine, ağız yapısı ve hastalıklı olup olmadığına baksınlar. Bu çerçevede değerlendirme yapsınlar" dedi.

"KURBAN DA HİJYEN ÖNEMLİ"

Kurban kesimi noktasında da uyarılarına devam eden Gökdemir "Belediyemize belirlenen yerlerin dışında kurban kesilmemesini tavsiye ediyoruz. Temiz ve hijyenik ortamlarda kesimler yapılmalı. Kurban kesim işlemini de sertifikalı kasaplar aracılığıyla yapılmalı, herkese kurban kestirilmemeli; Kurbanın adabına ve usulüne uygun kesim yapılmasını tavsiye ediyoruz" dedi.

Küçük baş kurbanlıkların fiyatlarının 600 ila 1200 TL Büyükbaş kurbanlıkların ise 3500 TL ile 15 bin TL arasında değiştiğini kaydeden Gökdemir Kurban bayramı sürecinde olası hayvan hırsızlıkları ya da diğer olumsuz durumlarla ilgili bilgisi ve duyumu olan vatandaşların şüphelendikleri konu yada durumlarla ilgili Kolluk kuvvetlerine bilgi vermelerini istedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber