Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 24 Kasım 2016 - 16:53 Yorum: 0

Didim’de Öğretmenler Günü törenle kutlandı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün başöğretmenliğinin verilmesi nedeniyle her yıl 24 Kasım'da kutlanan Öğretmenler Günü kutlamaları Didim'de törenle...

Didim’de Öğretmenler Günü törenle kutlandı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün başöğretmenliğinin verilmesi nedeniyle her yıl 24 Kasım'da kutlanan Öğretmenler Günü kutlamaları Didim'de törenle kutlandı.

Bugün saat 14:30'da Didim Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce organize edilen 24 Kasım Öğretmenler günü kutlamaları Zeynep-Mehmet Dönmez Anadolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi koordinesinde Didim Ticaret Odası Aytaç Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Törene Didim Garnizon komutanı Çetin Gülseven, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Dede, İlçe Jandarma Komutanı Gürkan Kabakçı, Siyasi parti temsilciler, Milli Eğitim Müdürlüğü Şube müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu bulunulması ve istiklal Marşının okunmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü A. Turan Kaya konuşmasında Öğretmenlik mesleğini benzetmelerle anlatarak şunları kaydetti; "Öğretmen öğretendir. Damardan da güçtür aç kalmayı açıkta kalmayı iklimlerin değişkenliğini unutmaktır. Size imrenerek bakan çocuk gözlerden bizler içlerinde kan revan akarken bunu unutmaktır öğretmenlik. Sınıfa girdiğiniz dertler acılar hüzünler yok olur. Sizi bekleyen çocuklarınız vardır. Nasıl unutabilir yok sayabilirsiniz. Beyniniz ile yüreğinizi birleştiren bir köprüdür öğretmenlik. Öğretmenlik cehaleti sulara gömmektir. Diline kültürüne sarılmaktır; ay yıldız olup göklerde dalgalanmaktır. Sözün özü bir sevdadır öğretmen olmak"

Konuşmaların ardından Türk Tarih Kurumunun 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla hazırladığı sinevizyon gösterimi izlettirildi. Törende yeni atanan öğretmenler adına Efeler Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Merve Filizciler duygu ve düşüncelerini dile getirdi; ardından öğrenciler günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yaptı.

Kutlamalarda Resim, Şiir ve Kompozisyon yarışmasından dereceye girenlere ödülleri protokol tarafında verildi. Törende ayrıca mesleğe yeni başlayan Öğretmenler için yemin töreni düzenlendi. Yemin töreninin ardından emekliye ayrılan öğretmenlere İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından teşekkür belgeleri verildi. Törenin müzik dinletisi ile sona erdi.

Didim’de Öğretmenler Günü törenle kutlandı

Didim’de Öğretmenler Günü törenle kutlandı

Didim’de Öğretmenler Günü törenle kutlandı

Didim’de Öğretmenler Günü törenle kutlandı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber