Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 16 Ağustos 2018 - 16:38 Yorum: 0

Didim’in En Gözde Koy ve Plajları

Ülkemizin en güzel tatil beldelerinden biri Didim. Sahip olduğu upuzun sahil şeridi ise sezon boyunca yalnızca yerli değil dünyanın dört bir yanından gelen pek çok ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor.

Didim’in En Gözde Koy ve Plajları

Birbirinden farklı özelliklere sahip Didim plajları çocuklu ailelerden gençlere, yazlıkçılardan günübirlikçilere kadar herkesin favorisi. İşte bölgenin en gözde plajları:

1 – Altıkum Plajı

Pek çoğumuz için Didim deyince ilk aklına gelen plaj olan Altınkum, tıpkı ismi gibi altın sarısı kumsalı ve turkuaz renkli deniziyle biliniyor. Plaj merkezde yer alıyor ve hem ılık hem de sığ suya sahip olması nedeniyle özellikle aileler tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Plaja bağlı olduğu Aydın’dan araçla bir buçuk saatlik bir yolculuğun ardından kolaylıkla ulaşılabiliyor. Bu sebeple ni tercih eden ziyaretçiler de plaja günübirlik olarak gitmeyi tercih edebiliyorlar.

2 – Akbük Koyu

Altınkum Plajı’na oranla biraz daha uzak olan Akbük Koyu, merkeze olan 20 km’lik mesafeye rağmen sıklıkla ziyaret edilen gözde koylardan biri. 11 km boyunca uzanan bir sahil şeridine sahip olan bu plajın niçin çok tercih edildiğine gelecek olursak, bunda mavi ve yeşilin bir arada olduğu eşsiz doğasının büyük etkisi olduğunu söyleyebiliriz.

3 – Cennet Koyu

Didim merkeze yakın koylardan biri olan Cennet Koyu oldukça durağan bir denize sahip. Denizinin dalgasız olması ve çok sık tercih edilen diğer plajların aksine daha sakin olması, tatilde kafa dinlemek isteyenler unutulmaz bir gün vadediyor.

4 – Sarıkum Plajı

Sarıkum Plajı’da tıpkı Altınkum gibi ismini sarı renkli kumsalından alıyor. Buradaki plajın denizi gün boyu bir hayli sakin olmakla birlikte havanın kararmasına yakın dalgalanmasıyla biliniyor. Özellikle dalgalı deniz tercih edenler bölgeye akşamüzeri gelmeyi tercih ediyor.

5 – Dalyanaki Koyu ve Plajı

Hem Didim tekne turlarıyla hem de araçla rahatlıkla ulaşabileceğiniz Dalyanaki’nin en bilinen özelliği hiç şüphesiz dalgasız ve sakin suyu. Deniz ne kadar dalgalı olursa olsun doğal liman görevi gören bu koyda her şey sütliman.    

6 – Manastır Koyu ve Plajı

Bu plaj da Didim’in en sakin plajlarından biri olarak biliniyor. Bunda plaja ulaşımın diğerlerine göre nispeten daha zorlu olması geliyor diyebiliriz. Ancak plaja vardığınız anda sizi bekleyen manzara her çeşit yolculuğa değecek türden. Plaj yakınlarında otel olsa da siz dilerseniz konaklama için arasından bütçenize en uygun olanı tercih ederek aracınızla veya bisikletle buraya ulaşabilirsiniz.

7 – Akkum Sağtur Plajı

Dalgasız deniziyle bilinen bir diğer plaj olan Akkum Sağtur Plajı’nın Didim merkez otellerinde konaklamak yerine çadır konaklamasını tercih edenlerin favorilerinden olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü bu bölgede kamp olanağı sunan alanlar mevcut. Ancak otelde konaklamayı tercih edenler de plaja araçlarıyla kolaylıkla gelebilir.

 
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber