Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 20 Eylül 2016 - 13:53 Yorum: 0

Didim’in ilk kadın futbol takımı 3. Lig’e hazırlanıyor

Didim Belediyespor bünyesinde kurulan Kadınlar Futbol takımı çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Didim’in ilk kadın futbol takımı 3. Lig’e hazırlanıyor

Didim Belediyespor bünyesinde kurulan Kadınlar Futbol takımı çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. 15 yaş üstü kadınların mücadele ettiği lig öncesinde mavi beyazlı ekipte ilk etapta altyapı için çalışmalar başladı. 15 yaş ve üstü bayan futbolcuların takıma katılması noktasında başvurular bekleniyor.

Didim Belediyespor tarihinde ilk adımlar atılıyor. Bu kapsamda kulüp bünyesinde Kadınlar Futbol takımı kuruldu. Didim Belediyespor Kadın Futbol takımının antrenörlüğünü Esra Biçer Külekçi yaparken, takım ilk etapta altyapı noktasında genç yetenekler yer alıyor. 15 yaş altı kızların yer aldığı ilk etap çalışmaları Didim Atatürk stadının yan kısmındaki suni sahada sürdürülüyor. Antrenör Esra Biçer Külekçi takımın durumuyla ilgili şu bilgileri aktardı; "Nisan ayında çalışmalar başladık. 3 lige girmemiz için turnuvaya katılmamız gerekiyordu. Bu sürede haftada 3 gün çalışma yaptık. Yıldız Kızlar şampiyonasına katıldığımız için Kadınlar Futbol ligine girme hakkını kazandık. Lig için şu an başvuru tarihler açıklanmadı. Ayrıca şu an antrenman yapan kızlarımız 15 yaşın altından küçük; lige katılmamız için 15 yaş üstü sporcular gerekli…Bu sporcular altyapı için gerekli; iyi kızlarımız var ve ilerisi için önemli" dedi.

Kadın futbol takımının kurulması noktasında ailelere de çağrıda bulunan Külekçi, "Şu an liseler noktasında çalışmalar başladık. Hocalarla tanıştık. Bu hafta görüşmelerimiz olacak ve çağrılarımız olacak. Ailelere de çağrım şu olacak; "Çocuklar okula başladı; antrenmana nasıl katılacak" diye göndermek istemiyorlar. Çocukları sadece spor anlamında değil sosyal faaliyet anlamında bu tür etkinliklere göndersinler. Ben başvuruda bulunacağım. Ondan sonra da yavaş yavaş takımı kurarız. Ekim sonuna kadar süremiz var. O zamana da kadar 11 kişiyi buluruz. Bu sezon lige katılacağız" dedi.

Didim’in ilk kadın futbol takımı 3. Lig’e hazırlanıyor

Didim’in ilk kadın futbol takımı 3. Lig’e hazırlanıyor

Didim’in ilk kadın futbol takımı 3. Lig’e hazırlanıyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber