Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 15 Nisan 2022 - 16:43 Yorum: 0

Dijital Sivas tanıtıldı

Sivas'ın tarihinden turizmine, kültüründen ekonomisine kadar her şeyin yer aldığı "Sivas'ı keşfet" projesi düzenlenen programla tanıtıldı.

Dijital Sivas tanıtıldı

Sivas'ın tarihinden turizmine, kültüründen ekonomisine kadar her şeyin yer aldığı "Sivas'ı keşfet" projesi düzenlenen programla tanıtıldı.

Muhsin Yazıcıoğlu kültür merkezinde düzenlenen programa Sivas Valisi Salih Ayhan Başta olmak üzere Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, il protokolü, proje paydaşları, ilçe kaymakamları ve vatandaşlar katıldı. Proje dahilinde hazırlanan filmin izletildiği programda halk oyunları gösterileri sergilendi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Teoman Karaca yaptığı konuşmasında Turizm Haftası etkinlikleri ve turizm faaliyetlerine değindi. Ayrıca büyük emekler sonucunda hazırlanan görsellerin toplandığı visitsivas.com isimli web sitesinin tanıtımı yapıldı.

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin konuşmasında illerin ve şehirlerin tanıtımlarının profesyonel şekilde yapılması gerektiğini ifade edip, "İl Özel İdaremizin, Kültür A.Ş ile birlikte tüm ilçelerimizle birlikte "Sivas'ı keşfet" parolası ile yaptıkları içeriklerin Sivas'ın tanıtımına büyük katkı sağladığına hepimiz şahitlik ediyoruz." Dedi.

Sivas Valisi Salih Ayhan ise konuşmasında "Valilik himayesinde başlattığımız merkez ve tüm ilkelerimizin turizm potansiyelini ortaya koyduğumuz ilimizin adeta dijital arşivi niteliği taşıyan "Sivas'ı keşfet" projemizin altını özellikle çizmek istiyorum. Bu çok uzun soluklu bir çalışma oldu. Kalabalık bir ekiple tam bir yıldır Sivas'ın tüm sahası tarandı. Videoların yanında binlerce resim havuzu oldu. Hem yaz, hem kış hem de ilkbaharda Sivas'ın coğrafyasının tamamı taranmış oldu. Dünya artık sanal bir Dünya, insanlar buradan besleniyor. Dolayısı ile mutfağının hazırlığını yapmak lazım, iyi hazırlanmak lazım. Bu projeye sahip çıkılmasını özellikle istiyorum." Şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber