Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 13 Ekim 2016 - 11:38 Yorum: 0

DİKA ve KOSGEB arasında girişimcilik eğitimi protokolü imzalandı

Siirt'te, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında imzalanan...

DİKA ve KOSGEB arasında girişimcilik eğitimi protokolü imzalandı

Siirt'te, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında imzalanan protokol kapsamında "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" verildi.

Eğitim Siirt Valiliği Proje Ofisi'nde İş Geliştirme Uzmanı Reyhan Öztaşkın tarafından gerçekleştirildi. 4 gün süren eğitime, yenilikçi fikirleri olan 18 - 40 yaş arası girişimciler, engelli ve kadın girişimcilerden oluşan otuz kişi katıldı. DİKAı Siirt destek ofisinden yapılan açıklamada, eğitimlerin amacının ajans bölgesindeki ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörlerinden biri olan girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak olduğu belirtildi. Açıklamada, "Yeni girişimci adaylarının fizibilite ve iş planına dayanarak bilinçli yatırım yapmalarını desteklemek amacıyla KOSGEB ile geliştirilen işbirliği kapsamında uygulamalı girişimcilik eğitimleri düzenlenmektedir. Gerçekleştirilen eğitimde özellikle genç girişimcilerin iş kurmaları ve yürütmeleri konusunda bilgi, beceri sahibi olmaları, yatırım süreçlerini bilinçli yürütmeleri ve iş planı hazırlayabilecek deneyimi kazanmaları amaçlanmaktadır. Ajansımız tarafından organize edilen eğitimleri başarıyla tamamlayan katılımcılar "KOSGEB'in Girişimcilik Destek Programı" kapsamında yer alan yeni girişimci desteğinden faydalanabileceklerdir. Yeni girişimci desteği ile girişimcilere 50 bin TL hibe ve 100 bin TL geri ödemeli kredi olmak üzere toplam 150 bin TL'ye kadar mali destek sağlanabilmektedir" denildi.

DİKA ve KOSGEB arasında girişimcilik eğitimi protokolü imzalandı

DİKA ve KOSGEB arasında girişimcilik eğitimi protokolü imzalandı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber