Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 10 Mart 2015 - 19:58 Yorum: 0

DİKA'dan anaokulu öğretmenlerine eğitim

ŞIRNAK (AA) - Dicle Kalkınma Ajansının (DİKA) Teknik Destek Programı kapsamında Uludere’de görevli 15 anaokulu öğretmenine ORFF Eğitimi veriliyor.Nilüfer Anaokulu’nun Konferans Salonunda...

DİKA'dan anaokulu öğretmenlerine eğitim

ŞIRNAK (AA) - Dicle Kalkınma Ajansının (DİKA) Teknik Destek Programı kapsamında Uludere’de görevli 15 anaokulu öğretmenine ORFF Eğitimi veriliyor.

Nilüfer Anaokulu’nun Konferans Salonunda başlayan ve 4 gün sürecek eğitime, öğremenlerin yanı sıra Uludere Kaymakamı İbrahim Halil Şıvgan ve DİKA Koordinatörü Faik Buğday da katıldı.

 Kaymakam Şıvgan, yaptığı konuşmada, ilçeye verdikleri desteklerden dolayı DİKA’ya teşekkür ederek, eğitimler sayesinde öğretmenlerin kendilerini geliştirdiklerini söyledi.

Buğday ise, çocukların gelişimi, potansiyellerinin ortaya çıkarılması, öğrenme disiplini, grup sorumluluğu alma, başkaları ile çalışmayı öğrenme ve dikkat becerilerinin geliştirilmesinde ORFF Eğitimi metodunun önemine değinerek, bu eğitimi alan öğretmenlerin daha sorumlu ve yaratıcı çocuklar yetiştireceklerini belirtti.

Şırnak'ta 4'üncü eğitim çalışması yaptıklarını ifade eden Buğday, "Aynı program kapsamında önümüzdeki günlerde 2 ayrı kuruma daha eğitim vereceğiz. Bu eğitimlerin Şırnak’ta insan kaynaklarının gelişimine ciddi katkı yapacağını düşünüyoruz. Beytüşşebap, Uludereve Güçlükonak'tan gelecek önerilere ajans olarak her zaman pozitif bakma eğilimindeyiz" dedi.

Buğday, Uludere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına "Okul öncesinde kaliteli eğitim için ORFF Eğitimi” projesi için çalışma yapan anaokulu öğretmeni İrem Savcı’ya teşekkür etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber