Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 23 Mart 2018 - 09:53 Yorum: 0

Dilimizi Koruyalım Projesi Ödül Töreni düzenlendi

Keçiören'de Türkçeyi doğru kullanmak ve korumak amacıyla düzenlenen "Dilimizi Koruyalım" projesinin ödül töreni gerçekleşti.

Dilimizi Koruyalım Projesi Ödül Töreni düzenlendi

Keçiören'de Türkçeyi doğru kullanmak ve korumak amacıyla düzenlenen "Dilimizi Koruyalım" projesinin ödül töreni gerçekleşti.

Programa katılan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak dilin her şey olduğunu ifade ederek, "Kültürümüzün en önemli parçası olan dilimize sahip çıkmalıyız. Dilimiz Türklerin tarih boyunca yayıldıkları coğrafyalara bıraktığı zenginliklerin başında geliyor. Tarihin her döneminde ses bayrağımız olan Türkçe'yi korumak ve geliştirmek adına çalışmalar yapanları unutmadan bizler de öz değerimize sahip çıkmalıyız" dedi.

Gençlerin geleceği temsil ettiğini vurgulayan Ak, "Biz büyük bir milletiz, kendini iyi yetiştirmiş, donanımlı, milli değerlerine, vatanına, diline, dinine, bayrağına sahip çıkan gençlerle çok daha büyük işler başaracağız. Bunun için yapmamız gereken tek şey çok çalışmak" ifadelerini kullandı.

AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, insanı diğer canlılardan ayıran temel özelliğin dil olduğunu belirterek, Türkçe'ye sahip çıkıp alıntılardan kaçınmak gerektiğini söyledi.

Keçiören'in programa ev sahipliği yapmasından mutlu olduklarını ifade eden Kaymakam Uğur Bulut ise, Türkçe konuşan 250 milyon insan olduğunu ve Türkçe'nin dünyada en fazla konuşulan 5'inci dil olduğu söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, millet olmanın yolunun dili yaşatmaktan geçtiğinin altını çizerek, "Önceliğimiz kendi dilimizi korumak, yabancı kelimelerden arındırmaktır. Günlük hayatımızda bunu alışkanlık haline getirmeliyiz. Kaşgarlı Mahmut, Yunus Emre, Dede Korkut ve daha niceleri. Dili korumak yetmez, Türkçeyi yaygınlaştırmalıyız" dedi.

Programa katkı ve desteklerinden dolayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Işık, Başkan Ak'a plaket takdim ederken, Ceceli Okulları öğrencileri Türkçe'nin tarihsel gelişimi, korunması ve yabancı kelimelerden arındırılmasını anlatan tiyatro oyunu sahneledi. Tarihi karakterlerin de yer aldığı oyun büyük alkış alırken 2017'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın himayelerinde "Türk Dili Yılı" olarak ilan edildiğine de vurgu yapıldı.

Oyunun ardından dereceye girenlere ödüllerinin verildiği program toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Dilimizi Koruyalım Projesi Ödül Töreni düzenlendi

Dilimizi Koruyalım Projesi Ödül Töreni düzenlendi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber