Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 20 Aralık 2014 - 15:33 Yorum: 0

Dillerin ve Dinlerin Diyarından Mevlana'ya gezi

Midyat'tan öğrenci ve öğretmeler, "Dillerin ve Dinlerin Diyarından Mevlana’ya" peojesi kapsamında Konya gezisine çıktı

Dillerin ve Dinlerin Diyarından Mevlana'ya gezi

MARDİN (AA) - Midyat'tan öğrenci ve öğretmeler, "Dillerin ve Dinlerin Diyarından Mevlana’ya" peojesi kapsamında Konya gezisine çıktı.

Midyat Kaymakamlığı, Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Konya Selçuklu Belediyesi’nin ortak yürüttüğü "Dillerin ve Dinlerin Diyarından Mevlana’ya" projesi kapsamında Midyat'taki fakir ve yardıma muhtaç başarılı öğrenciler, Konya gezisine çıktı.

Gezi öncesi Midyat Hayrettin Karman Anadolu İmam Hatip Lise’si önünde, geziye katılan 100 öğrenci ve öğretmenleri için uğurlama töreni gerçekleştirildi.

Uğurlama töreninde konuşan Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, düzenlenen gezinin öğrenciler için büyük bir nimet olduğunu söyledi.

Geziye katılacak öğrencilerin gezi sırasında ufuklarının açılacağını ve daha güzel bir bakış açısına sahip olacaklarını dile getiren Şişman, şöyle konuştu:

"Midyat Kaymakamımız Oğuzhan Bingöl tarafından 22 öksüz, başarılı ve özellikle köy okullarında maddi açıdan yoksul olan öğrencilerimiz masrafları karşılanmak üzere Konya’ya gönderdik. Konya Selçuk Belediyesi tarafından iki gece 5. yıldız bir otelde ağırlanacak. Konya’nın gezilecek tarihi ve ören yerleri ziyaret edecekler. Ayrıca öğrencilerimize hiçbir külfet getirtmeden masraf olarak yol harcırahı verildi."

Törenin sonunda Şişman, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra öğrencileri dualarla uğurladı.

​Uğurlama törenine, Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri, veliler, öğrenci ve öğretmenler katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber