Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 16 Mart 2015 - 16:28 Yorum: 0

Dilovası'nda katı atık bertaraf tesisi kurulmak istenmesi

KOCAELİ (AA) - CHP Dilovası İlçe Başkanlığı, Dilovası Köseler köyünde yapılması planlanan katı atık bertaraf tesisinin, katı atık arıtması dışında da kullanılacağına öne...

Dilovası'nda katı atık bertaraf tesisi kurulmak istenmesi

KOCAELİ (AA) - CHP Dilovası İlçe Başkanlığı, Dilovası Köseler köyünde yapılması planlanan katı atık bertaraf tesisinin, katı atık arıtması dışında da kullanılacağına öne sürerek duruma tepki gösterdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Hüseyin Yılmaz, CHP Dilovası İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında, kurulacak tesisin hukuka aykırı olduğunu iddia etti.

Kanunda katı ve kimyasal atıklara yönelik tesisler kurulacağında kararların ayrı şekilde alınması gerektiğinin belirtildiğini ifade eden Yılmaz, katı atık için kurulacak tesisin genel atığa çevrildiğini savundu.

Yılmaz, 21 çeşit atığın yapılacak merkezde bertaraf edileceğini anlatarak, "Ayrıca diğer tüm atık ve arıtma tesislerindeki atıklarda bu tesise gelecektir. Bu kadar çeşitli atığın girdiği bir tesisin çevreye ve insana verebileceği zarar konusunda ise sadece üstü kapalı vaat verilmektedir. Biz başından itibaren meclis görüşmelerinde bu tesisin projesine karşıyız. Şimdi de böyle atıkların da konması üzerine 12 Mart 2015 tarihli meclis gündeminde bu konunu yeniden görüşülmesi için önerge verdik" diye konuştu.

CHP Gebze İlçe Örgütü Çevre Komisyonu Başkanı Ekoloji Uzmanı Tacettin Kulaç da tesis için bin 518 dönümlük orman arazisinin kullanılacağını belirterek, "Bu alan 30 yıllığına verilmektedir ama 30 yıl sonra ne şekilde geri alınacağı izah edilmemektedir. Tesis yapılması planlanan saha, Avrupa genelinde yaşayan 7 kuş türünden birinin havzasıdır" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından tesisin kurulması planlanan alan gezildi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber