Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 17 Eylül 2014 - 14:05 Yorum: 0

Din dersi baskı aracı olarak yansıtılmaz

Başbakan Davutoğlu, "Bazı ülkelerde öğrenciler kiliselere götürülüyor ve uygulamalı din dersi hepsine veriliyor. Türkiye'de bunu dini baskı aracı gibi yansıtma çalışmalarını kabul etmemiz mümkün değil" dedi.

Din dersi baskı aracı olarak yansıtılmaz

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 'Türkiye'de din kültürü ve ahlak bilgisi dersi tüm dinleri anlatacak biçimde veriliyor. Bazı devletlerde öğrenciler kiliselere götürülüyor ve uygulamalı din dersi hepsine veriliyor, göze çarpan okullarda hepsine veriliyor. Şimdi tüm bu uygulamaları gözardı edip de Türkiye'de bunu bir dini baskı vasıtası bunun şeklinde yansıtma çalışmalarını kabul etmemiz mümkündür değil' dedi.

Başbakan Davutoğlu, AİHM'in din kültürü ve ahlak bilgisi dersine ait kararıyla ilgili de 'Doğru ve sağlam bir dini bilgi, eğitim müesseselerimiz vasıtası ile verilmezse işte çevremizdeki radikalleşme eğilimlerinin kaynağını teşkil eden düzensiz ve sağlıksız dini bilgiyi denetleme olanağı da kalmaz' diye konuştu.

Davutoğlu, kimi il ve ilçelerdeki okullara molotofkokteyliyle yapılan saldırıları 'şiddet ve terör' halinde değerlendirerek, 'Bu şiddete, bu teröre de bu ülkeyi teslim etmeyiz. Bunu herkes bilmeli. Aksi takdirde maksimum o alanda yaşayan çok çok İçten vatandaşlarımızın çocukları etkilenir, öğretmenleri etkilenir' dedi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber