Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 08 Ekim 2016 - 11:23 Yorum: 0

Din görevlilerinden Kaymakam Güven’e ziyaret

Kula İlçe Müftüsü Kamil Kırkız, bu yıl "Cami ve Kitap " temasıyla, 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanmakta olan Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle,...

Din görevlilerinden Kaymakam Güven’e ziyaret

Kula İlçe Müftüsü Kamil Kırkız, bu yıl "Cami ve Kitap " temasıyla, 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanmakta olan Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle, beraberinde din görevlileri ile birlikte Kula Kaymakamı Murat Güven'i makamında ziyaret etti.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler hakkında bilgi alan Kaymakam Güven, tüm Diyanet İşleri Başkanlığı mensuplarının Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nı kutladı.

Her yıla yeni tema

İlçe Müftüsü Kamil Kırkız, bu yıl camiler ve din görevlileri haftası temasının "Cami ve Kitap" olarak belirlendiğini belirterek, "2011 yılında camiler ve din görevlileri haftasının teması "Cami ve Çocuk" olarak belirlenmiştir. Bununla geleceğin büyüklerinin yüce Yaratıcı ile sağlıklı bir bağ kurmalarına yardımcı olmak, onları caminin manevi ortamıyla buluşturmak, camiye alışmalarını ve ibadetin huzurunu hissetmeleri hedeflenmiştir. 2012 yılında ise "Engelsiz Cami Engelsiz İbadet" başlığı altında temamız "Cami ve Engelliler" olarak belirlenmiş, bununla da ülkemizdeki 8 milyonu aşkın engelli kardeşimizin bizim oluşturduğumuz zorlukları aşarak camiye ulaşmaları hedeflenmiştir. Engelleri en aza indirerek camiye daha rahat ulaşabilecekleri şekilde camileri inşa etmek ve toplumda bu konuda bir şuur oluşturulması düşünülmüştür. 2013 yılında ise "Cami Kadın ve Aile" temamızla öncelikle camilerdeki abdest ve ibadet mekanlarını kadınlara daha elverişli hale getirmek, izbe mekanlardan kurtarmak ve onların camiye, cemaate katılımını sağlamak hedeflenmiştir. 2014 yılında ise "Geç Kalma Genç Gel" söylemi/sloganı ile temamızı "Cami ve Gençlik" olarak belirlemişti. Caminin deruni maneviyatı ile gençliğin enerjisini buluşturmak, gençliğin camiye aktif katılımını sağlamak ve caminin gençliğe kazandıracakları üzerinde durulması hedeflenmişti. 2015 yılında "Cami ve Namazla Arınma" konusu merkeze alınarak Allah'a kulluğun en güzel göstergesi olarak namaz, İslam dininde namazın önemi, Kur'an'da ve hadislerde namaz, cemaatle namaz konularında vatandaşlarımızın bilgilendirilmişti." dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber