Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 13 Mart 2015 - 18:28 Yorum: 0

Din Hizmetleri ve İhlas Sempozyumu

Adıyaman Valisi Demirtaş:

Din Hizmetleri ve İhlas Sempozyumu

ADIYAMAN (AA) - Din Hizmetleri ve İhlas Sempozyumu Adıyaman'da başladı.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Adıyaman Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu'nda, Adıyaman Valiliği, Adıyaman Belediyesi, Risale Akademi ve Akademi Araştırma Vakfı tarafından düzenlenen sempozyum açılış oturumuyla başladı.

 Vali Mahmut Demirtaş, yaptığı konuşmada, dinin insanların dünyalarını ve ahiretlerini temin etmek ve insanlar arası ilişkileri düzenlemek için yaratıcı tarafından gönderilen değerler bütünü olduğunu söyledi.

Dinin muhatabının insanlar ve toplumlar olduğunu ifade eden Demirtaş, "Dinin insan ve toplum hayatında karşılık bulması sadece ihlasla mümkündür. Bu nedenle yüce dinimiz İslam bizleri ihlas sahibi olmakla yükümlü tutmaktadır" dedi.

Bütün söz ve davranışların ihlaslı olması durumunda değer kazanacağını belirten Demirtaş, söz ve davranışlarda samimi olmanın ve Allah için yapmanın ihlas olduğunu vurguladı.

İslam dininin gençliğe ve gençlerin yetiştirilmesini büyük önem verdiğine dikkati çeken Demirtaş, "Çünkü gençler geleceğin teminatıdır. Gençlerini iyi yetiştiren milletlerin geleceği daima aydınlık olmuştur. İşte bu noktada din hizmetleri büyük bir önem arz etmektedir. Bu nedenle böylesine önemli kavramların tartışılacağı bir sempozyumun ilimize faydalı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu ise sempozyuma konuşmacı alarak katılacak akademisyenler ve yazarları misafir etmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Adıyaman'ın içerisinde huzur, kardeşliği barındırdığını ve bu yönüyle Türkiye'ye örnek olduğunu vurgulayan Kutlu, şöyle konuştu:

"Bunda en önemli faktör, manevi ağırlığın Adıyaman'da fazla olmasıdır. Burada manevi bir ağırlık vardır ve çevresindeki illerdeki huzursuzluklar buraya yansımamıştır. Burada tarih olarak Nemrut Dağı, Perre Antik Kentimiz var. Maneviyat olarak Şeyh Abdurrahman Erzincani, Mahmut El Ensari makamları var. Ayrıca Türkiye'de yeri kesin olarak bilinen iki sahabeden biri olan Safvan Bin Muattal hazretlerinin kabri burada bulunmaktadır" diye konuştu.

Risale Akademi Kurucu üyesi İsmail Benek de geçmişin ihlaslı oluşu sayesinde Türkiye’nin bu günlere geldiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından gerçekleşen ilk oturumda Bursa Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, "Peygamberimizin dilinden samimiyet", Prof. Dr. Hüseyin Yaşar, "İhlas kavramının Kuran'dan etimolojisi" ve Doç. Dr. Ahmet Yıldız da "Kurucu ahlaki bir değer olarak ihlas" konularında sunum yaptı.

Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Mehmet Fırıncı, akademisyen ve vatandaşların katıldığı sempozyum üç gün devam edecek.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber