Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 17 Aralık 2018 - 10:08 Yorum: 0

Dinçer’den esnafa sahte içki uyarısı

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, yaklaşan yeni yıl öncesi kaçak, sahte ve kayıt dışı alkollü...

Dinçer’den esnafa sahte içki uyarısı

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, yaklaşan yeni yıl öncesi kaçak, sahte ve kayıt dışı alkollü içeceklerin satılmaması adına esnaf ve sanatkarları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Yeni yıl öncesi yaptığı açıklama ile sahte içki uyarısı yapan Dinçer, son dönemlerde sahte içkilerden kaynaklı ölümlerde artış yaşandığını kaydetti. Dinçer, "Vatandaşların alım gücündeki düşüş, alkollü içeceklerdeki KDV ve ÖTV'nin yüksekliği kaçak, sahte ve kayıt dışı alkol üretimi ve tüketiminin yaygınlaşmasına zemin hazırlıyor. Şehrimizde bu sebeplerden dolayı can kayıpları meydana gelmekte" dedi.

Sahte içki alışverişinde artış yaşandığını iddia eden Dinçer, "Bizler özellikle, tekel bayi, büfe, market, restoran, otel gibi işletmelerimizi sahte, kaçak ve kayıt dışı alkollü içecekleri alıp satmamaları konusunda uyarıyoruz. Tüketici vatandaşlarımızı da açıkta sunulan başta rakı olmak üzere tüm alkollü içecekleri içerken sorgulamacı olmalarını istiyoruz. Alışveriş sırasında kapak, etiket, barkot ve seri numaralarına bakmaları konusunda gereken hassasiyeti göstermelerini talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Denetim mekanizmasının daha sıklaştırılması gerektiğini vurgulayan Dinçer, "Alkollü içeceklerdeki vergi yüksekliği maalesef tüketiciyi sahte, kaçak ve kayıt dışına itiyor. Bu süreçte denetimler etkin bir şekilde yapılarak yaklaşan yılbaşının üzücü olaylara sebebiyet vermemesini sağlamak öncelikle kamunun görevidir" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber