Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 11 Mart 2015 - 12:38 Yorum: 0

Dini Yayınlar Genel Müdürü Salman:

"Yeni Türkiye'nin yeni Diyanet'ini eski düşüncelerle, eski fikirlerle, eski hizmet anlayışıyla, eski hizmet kalıplarıyla yürütmemiz mümkün değil. Alışkanlıklarımız vardır, bu alışkanlıklarımızı gözden geçirmemiz gerekir"

Dini Yayınlar Genel Müdürü Salman:

MALATYA (AA) - Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Yüksel Salman, "Yeni Türkiye'nin yeni Diyanet'ini eski düşüncelerle, eski fikirlerle, eski hizmet anlayışıyla, eski hizmet kalıplarıyla yürütmemiz mümkün değil. Alışkanlıklarımız vardır, bu alışkanlıklarımızı gözden geçirmemiz gerekir" dedi.

Salman, Malatya Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen "Din Hizmetlerinde Verimliliğin Artırılması" konulu toplantıda yaptığı konuşmada, "Diyanet İşleri Başkanlığımız kuruluşundan bu yana 91 yıldır, bir asra yaklaşan süredir, İslam'ın aydınlık mesajlarını, rahmet iklimini insanlarla ve insanlıkla buluşturmak için büyük gayretin içerisinde olmuştur. Gerek merkez teşkilatımız gerekse taşradaki teşkilatımız, müftülüklerimiz, eğitim merkezlerimiz ve Başkanlığımızın yurtiçindeki ve yurtdışındaki bütün teşkilatları, toplumu din konusunda aydınlatmak, İslam'ın güzelliklerini milletimize ve insanlığa taşımak için büyük bir gayretin içerisinde olmuştur. Rabbimize hamdolsun ki milletimizin hizmetinde, milletimize dinin sağlıklı bilgisini, doğru bilgisini aktaran Diyanet İşleri Başkanlığı gibi bir kuruluş var" diye konuştu.

Hem yurtiçinde hem de yurtdışında kendilerini bir "umut teşkilat" olarak gören kardeşleri için hizmetlerini gözden geçirmeleri gerektiğini belirten Salman, şunları söyledi:

 "Yeni Türkiye'nin yeni Diyanet'ini eski düşüncelerle, eski fikirlerle, eski hizmet anlayışıyla, eski hizmet kalıplarıyla yürütmemiz mümkün değil. Alışkanlıklarımız vardır, bu alışkanlıklarımızı gözden geçirmemiz gerekir. Okumaya dair, çalışmaya dair, hizmet anlayışımıza dair, neler yaptığımıza dair, şimdiye kadar ne yaptık, neler yapmamız gerekiyor bunların hepsini gözden geçirmemiz gerekir. Eğer bizim mahallemizde, bizim komşularımızda madde koklayan, bonzai düşkünü ve tutsağı olmuş, ailesiyle bağlarını koparmış gençlerimiz, kardeşlerimiz varsa bundan dolayı kendimizi sorumlu hissedip hissetmediğimizi gözden geçirmemiz gerekir. Malum Türkiye sürekli göç alıyor. Özellikle Suriye'den gelen kardeşlerimiz var. Burada da var. Bunlara yönelik neler yapıyoruz, ne yaptık, neleri yapamadık bunları gözden geçirmemiz gerekiyor. Yurtdışına gidip, yurtdışında kimliğini, dilini, kişiliğini, dini aiyetini unutup bambaşka bir insan olan gençlerimize dair teşkilat olarak neler yaptığımızı neler yapamadığımızı gözden geçirmemiz gerekiyor."

Bütün bunları gerçekleştirebilmenin yolunun esasen insan kaynağından geçtiğini vurgulayan Salman, eğitimin önemine dikkati çekerek, "Bunun yolu başta okumaktan geçiyor. Bunun yolu dert edinmekten geçiyor" dedi.

Konuşmanın ardından basına kapalı devam eden programa, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Yaşar Yiğit, Malatya Müftüsü Ümit Çimen, ilçe müftüleri ve müftülük personeli katıldı. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber