Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 02 Ekim 2014 - 19:03 Yorum: 0

Dink cinayetinde Akyürek "şüpheli" sıfatıyla ifade verdi

Eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Akyürek'in "şüpheli" olarak ifadesinin alındığı öğrenildi.

Dink cinayetinde Akyürek 'şüpheli' sıfatıyla ifade verdi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nce yürütülen Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'in 'şüpheli' olarak ifadesinin alındığı öğrenildi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in Şişli'de 19 Ocak 2007'de uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmesine ilişkin açılan ve yargı aşaması devam eden dava haricinde, cinayetle ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği Terör ve Örgütlü Suçlar Birimi savcısı Yusuf Doğan tarafından yürütülen soruşturmada bazı kişilerin ifadesine başvuruluyor.

Dink cinayeti döneminde Emniyet İstihbarat Daire Başkanı olarak görev yapan ve davada Dink ailesinin avukatlarınca sık sık mahkemeye çağrılarak 'tanık' sıfatıyla dinlenilmesi talep edilen Ramazan Akyürek'in de avukatıyla beraber bugün Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek, savcı Doğan'a 'şüpheli' olarak ifade verdiği kaydedildi.

Akyürek'in, yaklaşık 4 saat süren ifade verme işleminin ardından adliyeden ayrıldığı ifade edildi.

El değiştiren soruşturma dosyaları

Hrant Dink cinayeti soruşturmasına 7.5 yıllık sürede 4 savcı baktı. Ailenin avukatları ise tek savcının görevlendirilmesini talep etti. Zaman içinde Dink cinayetine ilişkin ayrı dosyalar halinde yürütülen soruşturmaların tümü, dönemin özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş'a devredildi.

Akkaş'ın yürüttüğü soruşturmada, 14 Şubat 2013'te bir tanık, güvenliğinin sağlanması şartıyla  ifade verdi. Cinayetin faili Ogün Samast'ın 28 Mayıs 2013'te ifadesi alındı. 29 Kasım 2013'te ise davanın sanıklarından Erhan Tuncel, savcı Akkaş'a yaklaşık 6 saat tanık olarakifade verdi. 

Sonraki dönemde 25 Aralık soruşturmasıyla gündeme gelen ve HSYK kararnamesiyle özel yetkileri alınarak Tekirdağ'a düz savcı olarak atanan savcı Akkaş'ın dosyası, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesinde bu yıl kurulan Terör ve Örgütlü Suçlar Birimi savcılarından Yusuf Doğan'a devredildi. 

 Aynı soruşturma kapsamında eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun'un da ifadesine başvurulmuştu.

Muhabir: Murat Kaya

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber