Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 31 Temmuz 2014 - 11:13 Yorum: 0

Dinopark'ta dinozorlar canlandı

Antalya'nın Kemer ilçesi Göynük Mahallesi'nde bulunan Dinopark'ta, gerçekleriyle aynı ölçülerde tasarlanarak getirilen 4 dinozor kostümülü görevlinin park içerisinde gezmesi ilginç görüntüler oluşturuyor

Dinopark'ta dinozorlar canlandı

ANTALYA (AA) - BEKİR BEKTAŞ - Kemer'in Göynük Mahallesi'nde bulunan ve içerisinde gerçek boyutlarda 28 dinozor maketinin sergilendiği Dinopark'ta, faal hale getirilen gerçekleriyle aynı ebatlardaki et obur dinozor kostümleri giyen görevliler ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşatıyor.

Göynük'te 30 dönüm arazi üzerine kurulan ve içerisinde gerçekleriyle birebir boyutlu dinozor maketlerinin yer aldığı parkta, dinozor kostümlü görevliler parkı ziyaret edenlere keyifli anlar yaşatıyor. Bulundukları alanda sabit duran sadece kuyruk, baş ve gözlerini hareket ettiren dinozorları inceleyen ve fotoğraf çeken misafirlerin, aynı nitelikte olduğunu düşündükleri kostümlü görevlilerin hareket etmesiyle korku dolu anlar yaşaması ilginç görüntüler oluşturuyor.

Dinopark işletmecilerinden Abdullah Eş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dinopark'ı 30 dönüm orman arazisi üzerine arazinin vasıflarına zarar vermeden ve hiçbir ağaç kesmeden kurduklarını, turizme hizmet ettiklerini söyledi. Bayram dolayısıyla yoğunluk yaşadıklarını, yerli ve yabancı misafirlerin parka yoğun ilgi gösterdiğini kaydeden Eş, parkta gerçek boyutlu 28 dinozor maketinin yanı sıra misafirlerin her türlü ihityaçlarını giderebilecekleri alanlar yer aldığını belirtti.

Eş, bu yıl yaptıkları bir yatırımla tasarımları kendilerine ait olan 4 dinozor kostümünü yurt dışında yaptırarak parkta faal hale getirdiklerini ifade ederek, "Bulundukları yerde sabit durumda olan dinozor maketlerinin yanı sıra bu 4 hareketli ve yürüyebilen, içerisinde bir görevlinin yer aldığı dinozor kostümleri misafirlerimizden yoğun ilgi görüyor. Zaman zaman misafirlerimize ufak şakalar da yapan dinozor kostümlü arkadaşlarımızdan, misafirlerimiz ilk etapta korksa da daha sonra keyifli vakit geçiriyorlar" dedi.

Kostümlerin 5 metre uzunluğunda, 2 metre boyunda olduğunu kaydeden Eş, kauçuk malzemeden yapılan kostümlerin içerisinde kontrol ünitelerinin de yer aldığını belirtti.  

- "Park tamamen 'Engelsiz' bir ortam 

Parkın tamamının engellilerin kolay erişimi ön planda tutularak tasarlandığını kaydeden Eş, engelli vatandaşların park içerisindeki hemen hemen tüm ünitelere kolaylıkla erişip, faydalanabileceklerini belirtti. Eş, "Park tamamen 'Engelsiz' bir ortam. Gelen tüm ziyaretçilerin her türlü konforu düşünülerek tasarımı yapıldı" diye konuştu.

Sosyal sorumluluk projelerine de büyük önem verdiklerini belirten Abdullah Eş, engelli vatandaşlardan, LÖSEV aracılığıyla gelen veya kimsesiz çocuklardan parka giriş için herhangi bir ücret talep etmediklerini kaydetti. 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber