Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 13 Ekim 2016 - 16:28 Yorum: 0

‘Diriliş Ertuğrul’ dizisi oyuncularından Vali Toprak’a ziyaret

'TRT Akademi Söyleşileri" etkinliğine katılmak üzere Malatya'ya gelen "Diriliş Ertuğrul" dizisinin oyuncuları, TRT yönetimi ile birlikte Malatya Valisi...

‘Diriliş Ertuğrul’ dizisi oyuncularından Vali Toprak’a ziyaret

'TRT Akademi Söyleşileri" etkinliğine katılmak üzere Malatya'ya gelen "Diriliş Ertuğrul" dizisinin oyuncuları, TRT yönetimi ile birlikte Malatya Valisi Mustafa Toprak'a nezaket ziyaretinde bulundu.

Türkiye genelinde Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) ile üniversitelerin iletişim fakültelerinin işbirliğinde Malatya İnönü Üniversitesi'nde "TRT Akademi Söyleşileri" etkinliği düzenleniyor.

Etkinliğe katılmak üzere Malatya'ya gelen TRT Genel Müdür Yardımcıları, Diriliş Ertuğrul dizisi yapımcısı Mehmet Bodağ ile dizinin oyuncuları Nurettin Sönmez (Bamsı Beyrek), Cavit Çetin Güner (Doğan Alp) ve Celal Al (Abdurrahman Alp), Vali Mustafa Toprak'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan TRT Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu, TRT Akademi dergisi olarak bir dizi konferans serisi başlattıklarını belirterek, "Malatya'daki İnönü Üniversitemiz bu konferanslar dizisinin 4.'sünü oluşturacak inşallah. Diziler konusunda özellikle son yıllarda TRT çok ciddi bir atak başlatmış durumda. Bir taraftan özel sektörle reyting anlamında yarışırken diğer taraftan da milletimizin, ülkemizin değerlerini de başarılı bir şekilde aktarma görevini yani kamu yayıncılığı görevini başarılı bir şekilde devam ettiriyor. Dolayısıyla bu başarı rüzgarını Anadolu'nun her yerinde estirmek aynı zamanda izleyicilerimizle yüz yüze gelerek bunu birlikte yaşamak istiyorduk. Malatya da bu duraklardan birisi oldu" şeklinde konuştu.

Malatya Valisi Mustafa Toprak ise kamu yayıncılığının yanı sıra ekranların önemli aktivitelerle de süslenmesi gerektiğini belirterek TRT'ye bu projesinden dolayı teşekkür etti. Diriliş Ertuğrul'un izleyici tarafından oldukça tutulduğunu kaydeden Toprak, "Bir taraftan insanlarımız televizyonlarda dizilerle seyir imkanı bulurken, bir taraftan da gerçek olayların, tarihi yaşanmış olayların bir albeni ve çekicilik ortamında insanlara verilmesi olayı var. Ben inanıyorum ki bu tutumla hem uluslararası alanda da önemli bir yer edinecektir" şeklinde konuştu.

Malatya'nın da tarihi dokusu ve kültürü ile önemli bir noktada olduğunun altını çizen Toprak, "Malatya da aslında Battalgazi ve tarihi birikimleriyle birlikte önemli bir dizi, film çekilebilecek ortamlara sahip. Hem doğal güzellikler açısından söylüyorum. Hem de diğer zenginlikler itibariyle söylüyorum. Umarız ki hem sizlere bu mesajı vermiş oluruz hem de bu konudaki tüm kültür sanat televizyon adına program yapan film ve benzeri dizi çeken arkadaşlarımıza. Malatya insanı da tüm katmanlarıyla böyle bir çalışma da ev sahipliğini en iyi şekilde yapacağını ifade etmek istiyorum. Diriliş Ertuğrul ekibiyle şehrimize teşrifiniz önemlidir teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber