Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:15 Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
Sami Er
Yerel 14 Ekim 2016 - 14:54 Yorum: 0

‘Diriliş Ertuğrul’ oyuncuları öğrencilerle buluştu

İnönü Üniversitesi'nde gerçekleştirilen "TRT Akademi Söyleşileri" etkinliği kapsamında Diriliş Ertuğrul dizisinin sevilen oyuncuları üniversite öğrencileri...

‘Diriliş Ertuğrul’ oyuncuları öğrencilerle buluştu

İnönü Üniversitesi'nde gerçekleştirilen "TRT Akademi Söyleşileri" etkinliği kapsamında Diriliş Ertuğrul dizisinin sevilen oyuncuları üniversite öğrencileri ile buluştu.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen "TRT Akademi Söyleşileri" etkinliğinde "TRT Dizileri" konusu ele alındı.

İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından organize edilen etkinliğe, Vali Yardımcısı Abdulkadir Duran, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, TRT Genel Müdür Yardımcıları Erkan Durdu ve İbrahim Eren, Diriliş Ertuğrul Dizisi Yapımcısı Mehmet Bozdağ, Diriliş Ertuğrul dizisinde rol alan Nurettin Sönmez (Bamsı Beyrek), Cavit Çetin Güner (Doğan Alp) ve Celal Al (Abdurrahman Alp) ile akademik, idari personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikte konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, diziden bazı anekdotlar paylaşarak diziye katkısı olan herkesi tebrik etti. Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, "Diriliş Ertuğrul dizisi aslında bizim genetik kodlarımızın, toplumsal hafızamızın en önemli ve en iyi göstergesidir. Hepimizin gurur duyduğu anlamlı bir senaryodur. Bu millet ne tarihte ne de son örneğini gördüğümüz 15 Temmuz'da hainliğe, ihanete ve esarete geçiş vermemiştir. Bundan sonrada müsaade etmeyecektir. Diriliş Ertuğrul dizisi bu anlamda önemli bir görevi yerine getirmektedir." diye konuştu.

TRT Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu ise, "İletişim camiasında bir Malatyalı olarak bulunmaktan gurur duydum. Herkes için doğup büyüdüğü topraklar çok özeldir. Çünkü insan ekmek ve su kadar yaşadığı şehirlerden beslenerek kendisini inşa eder. Malatya deyince de gırtlağıma bir harf takılıyor ve aklımdan birçok şey geçiyor." ifadelerine yer verdi.

Açılış konuşmalarının ardından TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren, Diriliş Ertuğrul dizisinin senaristi ve yapımcısı Mehmet Bozdağ, İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Emin Babacan, dizi oyuncuları Nurettin Sönmez (Bamsı Beyrek), Cavit Çetin Güner (Doğan Alp) ve Celal Al (Abdurrahman Alp) söyleşi de öğrencilerle bir araya geldi.

Moderatörlüğünü İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Emin Babacan'ın yaptığı söyleşide konuşan TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren, Türkiye'nin çok kültürlü bir yapısı olduğunu hatırlatarak şunları söyledi:

"Biz TRT olarak, çok kültürlü bir yapının üstüne milli bir kültür inşa etmek istiyoruz. TRT olarak asıl vazifemiz, yapmak istediğimiz milli kültürü inşa etmektir. Milli kültür de milli şuur ve milli bilince sebep olur. Ancak bu şekilde hem bölgede hem de dünyada egemen bir kültür ve egemen bir devlet olabiliriz."

Diriliş Ertuğrul dizisinin yapımcısı Mehmet Bozdağ ise tarihi bir konuya sahip olan dizide, dönemin şartlarını tüm gerçekliğiyle yansıtabilmek için ekip olarak çok çalıştıklarını, senaryo ve kostüm çalışmalarına yoğun mesai harcadıklarını anlattı.

Konuşmalarında, milli bilincin oluşmasında ve tarihimizin daha iyi anlaşılmasında önemli bir rolü olan ve izleyici kitlesiyle de bunu kanıtlayan Diriliş Ertuğrul dizinde rol almanın gurur verici olduğuna vurgu yapan dizi oyuncuları Nurettin Sönmez (Bamsı Beyrek), Cavit Çetin Güner (Doğan Alp) ve Celal Al (Abdurrahman Alp) öğrencilerden gelen soruları yanıtladılar.

Etkinliğin sonunda konuk konuşmacılara katkılarından dolayı çiçek ve hediye takdim edildi.

‘Diriliş Ertuğrul’ oyuncuları öğrencilerle buluştu

‘Diriliş Ertuğrul’ oyuncuları öğrencilerle buluştu

‘Diriliş Ertuğrul’ oyuncuları öğrencilerle buluştu

‘Diriliş Ertuğrul’ oyuncuları öğrencilerle buluştu

‘Diriliş Ertuğrul’ oyuncuları öğrencilerle buluştu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber