Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 08 Ekim 2016 - 10:28 Yorum: 0

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, AB üye ülke büyükelçileri ile bir araya geldi

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, DEİK/Türkiye-Slovakya İş Konseyi Başkanı İsmet Güral ve DEİK iletişim...

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, AB üye ülke büyükelçileri ile bir araya geldi

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, DEİK/Türkiye-Slovakya İş Konseyi Başkanı İsmet Güral ve DEİK iletişim başkanı Ebru Özdemir Ankara'da AB üye ülke Büyükelçileri ile bir araya geldi.

2016 sonuna kadar AB Konseyi Dönem Başkanlığı görevini sürdürecek olan Slovakya'nın Büyükelçisi Anna Turenicova'nın davetiyle Ankara'da 27 AB üye ülke Büyükelçileri ile öğle yemeğinde bir araya gelen DEİK heyeti, toplantıda Büyükelçiler ile hem görüşlerini hem de Brüksel'e gerçekleştirilen ziyaretten notları aktardılar. Toplantıda başta 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye ekonomisi olmak üzere, Türkiye-AB ilişkilerinde yaşanan güncel gelişmeler, Gümrük Birliğinin güncellenmesi ve derinleştirilmesi süreci, Türk vatandaşlarına yönelik vize serbestliği süreci ile Türkiye-AB teknik müzakere süreci ele alındı.

AB üye Büyükelçileri toplantısının ardından DEİK, AB Konseyi Genişleme Çalışma Grubu COELA'yı İstanbul'da ağırladı. AB Konseyine bağlı olarak görev yapan ve Türkiye-AB ilişkilerinde önemli rol oynayan COELA, üye ülkelerin Dışişleri Bakanlıklarında Türkiye dosyası ile ilgilenen uzmanlardan oluşmaktadır. COELA grubunu, Türk özel sektör temsilci kurumları ile bir araya getiren DEİK, AB ile üst düzey diyalogun geliştirilmesi adına yapılan çalışmalar ile 15 Temmuz sonrası süreçte AB üyelik sürecine katkıda bulunmaktadır. İKV, TÜSİAD, TİM'den temsilcilerin de hazır bulunduğu bu toplantıda DEİK adına Başkan Ömer Cihad Vardan, DEİK Türkiye-Slovakya İş Konseyi Başkanı İsmet Güral ,Deik Zeynep Bodur Okyay ve Rona Yırcalı, katılmış olup, COELA grubunun ülkemizin AB üyelik sürecine ilişkin sorularını yanıtlanmaya çalışılmıştır.

DEİK Türkiye-Slovakya İş Konseyi Başkanı İsmet Güral bu toplantılar sonrası yaptığı açıklamada,"AB Dönem Başkanlığını yürüten Slovenya'nın Ankara Büyükelçisi'nin destekleriyle Ankara'da AB üye ülke büyükelçileri ile öğle yemeğinde; İstanbul'da ise COELA ile bir araya geldik. Her iki toplantıda da, darbe girişimi sonrasında ülkemizin ekonomik görünümü, Türkiye-AB ilişkilerinin seyri ve ülkemizin AB gündemindeki önemli konular Gümrük Birliği, vize meselesi, göçmen krizi, Kıbrıs meselesi ve teknik müzakere süreci hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunma fırsatını yakaladık. Bu tür karşılıklı fikir paylaşımlarını, özellikle AB'de karar alıcı pozisyonda olan yetkililer ile yapmak çok faydalı oluyor" dedi.(EFE)

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, AB üye ülke büyükelçileri ile bir araya geldi

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, AB üye ülke büyükelçileri ile bir araya geldi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber