Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 05 Aralık 2021 - 10:48 Yorum: 0

Diş Hekimi Aydın: "Ağız kokusu depresyona sürüklüyor"

Dr. Diş Hekimi Murat Aydın, ağız kokusu olan bireylerde çok daha fazla anksiyete ve depresyona rastladıklarını söyledi.

Diş Hekimi Aydın: 'Ağız kokusu depresyona sürüklüyor'

Dr. Diş Hekimi Murat Aydın, ağız kokusu olan bireylerde çok daha fazla anksiyete ve depresyona rastladıklarını söyledi.

Dr. Diş Hekimi Aydın, Adana Diş Hekimleri Odasınca düzenlenen "Ağız ve Nefes Kokusu" konulu konferansta yaklaşık bin 200 kişide depresyon ölçümleri yaptığını vurgulayarak, "Ağız kokusu olan bireylerde çok daha fazla anksiyete ve depresyona rastladık. Ağız kokusunun en önemli sebepleri kirli olan ve fırçalanmayan dil, yumuşak diş fırçası kullanmak, diş eti iltihabı bulunması, ağızdan solumak, alkol ve alkollü gargara kullanmaktır" diye konuştu.

Dünyada ve Türkiye'de her 4 kişiden 3'ünü ilgilendiren ağız kokusunun tıp ve diş hekimliği fakültelerinde büyüteç altına alınarak daha derin irdelenmesi gerektiğini ifade eden Dr. Aydın, "Çünkü ağız kokusu toplumu depresyona sürüklemektedir" dedi.

"Ağız ve Nefes Kokusu" adlı kitabı da bulunan Dr. Aydın, halkın yumuşak fırçayı terk etmesi, dil fırçalama alışkanlığı kazanması, alkolsüz, antiseptiksiz ve çinkolu ürünler kullanması gerektiğini kaydetti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber