Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 04 Temmuz 2020 - 17:48 Yorum: 0

Diş Teli Fiyatları

Diş teli taktırmak güzel bir diş dizilimine sahip olmak isteyenler için şarttır. Diş teli fiyatları ise kişiden kişiye değişir.

Diş Teli Fiyatları

Diş teli taktırmak güzel bir diş dizilimine sahip olmak isteyenler için şarttır. Diş teli fiyatları ise kişiden kişiye değişir. Dişleri çarpık, eğri olan ve bu görünüşten çok fazla memnun olmayan kişiler çeşitli tedaviler ile dişlerini daha düz yapmak, iyi görünüm kazandırmak istemektedir. Buna göre diş teli en uygun ve pratik çözümler arasında gelmektedir. Doktorun verdiği süre aralığına göre diş teli sizinle bir kaç sene yaşayabilir. Ancak neticesinde sizlere en iyi çözümleri sunacak olan diş teli için insanlar araştırmalarını yapmakta ve belli kriterleri de ön plana almaktadır. Bu kriterlerden biri de şüphesiz diş teli fiyatları olmuştur. Çünkü diş teli fiyatları değişkenlik göstermekle birlikte çoğu kesime göre pahalı da gelebilir.

Diş Teli Fiyatlarını Etkileyen Faktörler

Diş teli fiyatları için birçok faktör ele alınabilir. Çünkü herkes diş teli için aynı fiyatı ödememekte ve çok değişkenli yapılar karşısında farklı fiyatlandırmalara tabi tutulmaktadırlar. Buna göre diş teli yaptırırken belli faktörler karşılığında diş teli fiyatları da değişkenlik gösterebilir. Buna göre diş teli fiyatları için belirleyici olan faktörler şunlardır:

  • Tek çene veya diş çene diş teli yapısı
  • Çenenin ön veya geride olması
  • Dişlerin çarpık olması birbirinden uzak olması dişlerin arasındaki boşluk miktarı
  • Çarpıklık miktarının az ya da fazla olması
  • Damak ve çene darlığı gibi yapısal bozuklukları olması
  • Braket ve diş teli malzeme özelliği
  • Gummy smiley , diş etlerinin normalden çok daha fazla görünmesi

Diş teli fiyatları için en belirleyici olan bu faktörler kişiden kişiye göre değişmektedir. Nitekim belirttiğimiz üzere bazı kişiler diş teli seçimi noktasında çene yapısını dikkate alırken bazı kişiler de dişlerinin ayrık ya da çarpık olmasından dolayı tercih yapabilir. Bu gibi durumlarda diş doktorları da farklı yöntemleri kullanmakta ve farklı diş tellerine başvurmaktadır.

Diş telinin nasıl tercih edileceği de fiyat noktasında önemli bir husustur. Nitekim diş telinin dişlerin arkasında kalması, yıldızlı olması, demirli olması gibi kriterler de fiyatı etkilemektedir.

En genel kapsamda bu kriterlere göre diş teli fiyatları 2020 için de değişiklikler görülmektedir.

Kaynak: https://www.periodent.net/

Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber