Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 25 Temmuz 2014 - 14:23 Yorum: 0

Dış ticaret istatistikleri

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay: "Haziran ayında dış ticaret açığında kaydedilen yüzde 8,8 azalma, Türkiye ekonomisi bakımından sevindirici ve gelecek için umut vericidir"

Dış ticaret istatistikleri

BURSA (AA) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, dış ticaret açığının haziran ayında yüzde 8,8 azalmasının, ülke ekonomisi bakımından sevindirici bir durum olduğunu bildirdi.

Burkay, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Türkiye İstatistik Kurumu tarafından oluşturulup açıklanan "Haziran 2014 Geçici Dış Ticaret İstatistikleri"nde, dış satımın, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,2 artarak 12 milyar 923 milyon dolara yükseldiğinin belirtildiğini aktardı.

Aynı dönemde ithalatın yüzde 1,1 azalışla 20 milyar 776 milyon dolara gerilediğini belirten Burkay, dış ticaret açığının da yüzde 8,8 azalarak 8 milyar 613 milyon dolardan 7 milyar 853 milyon dolara düştüğüne değindi.

Türkiye'nin, üreten ve ürettiğini satan bir ekonomiye sahip olduğunu vurgulayan Burkay, şunları kaydetti:

"Haziran ayında dış ticaret açığında kaydedilen yüzde 8,8 azalma, Türkiye ekonomisi bakımından sevindirici ve gelecek için umut vericidir. İhracatımızı, 2023 hedefine ulaştırmak için daha da artırmalıyız. 2023 yılında ülke olarak hedeflediğimiz 500 milyar dolar ihracata ulaşabilmemiz için minimum ihracattaki artışımızın yüzde 12 seviyesinde olması gerektiğine inanıyoruz. O yüzden mevcut tabloyu bir gelişme olarak değerlendirmeliyiz. Dış ticaret açığı rakamlarındaki gelişmenin yanı sıra genel ihracat performansında da güzel gelişmeler yaşanıyor ancak bunun sürdürülebilir olması için üretim ve ihracatı destekleyen politikaların hayata geçirilmesi lazım. Türk lirasının değerinin ithalatı teşvik edecek noktaya getirilmemesi ve Merkez Bankası para politikalarının bu yönde oluşturulması da önemli olacaktır."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber