Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 02 Eylül 2014 - 15:53 Yorum: 0

Dış ticaret verileri

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Çiler:

Dış ticaret verileri

KOCAELİ (AA) - Gebze Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, dış ticaret açığının gün geçtikçe azaldığını bildirdi.

 Çiler, yaptığı yazılı açıklamada, temmuz ayı geçici dış ticaret rakamlarına göre ihracatın geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,6'lık artışla 13 milyar 403 milyon dolara çıktığını, ithalatın ise yüzde 13,5'lik azalışla 19 milyar 863 milyon dolara düştüğünü belirtti.

Dış ticaret açığının da yüzde 34,8'lik azalışla 9 milyar 906 milyon dolardan 6 milyar 460 milyon dolara gerilediğine, ihracatın ithalatı karşılama oranının yüzde 67,5'e yükseldiğine dikkati çeken Çiler, şu ifadelere yer verdi:

"Avrupa Birliğine ihracat, önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,1 artarak 6 milyar 36 milyon dolar seviyesine geldi. Temmuz verilerine bakıldığında ithalat rakamlarının düşüş seyrini koruduğunu ve dış ticaret açığının gün geçtikçe azaldığını görmekteyiz. Üretim ve pazarlama alanında yapılacak her türlü atılımın ithalatı karşılama oranlarına olumlu katkı yapacağına ve daha dengeli sonuçları beraberinde getireceğine inanıyorum."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber