Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 28 Mart 2015 - 14:23 Yorum: 0

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Antalya'da:

"2002 yılında Türkiye'ye gelen turist sayısı 13 milyondu, geçen yıl sadece Antalya'ya gelen turist sayısı 13 milyon oldu"- "Antalya'yı diplomasinin merkezi yapıyoruz. Dünyanın siyasetçilerini, liderlerini Antalya'ya getireceğiz"

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Antalya'da:

ANTALYA (AA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "2002 yılında Türkiye'ye gelen turist sayısı 13 milyondu, geçen yıl sadece Antalya'ya gelen turist sayısı 13 milyon oldu" dedi. 

Bakan Çavuşoğlu, Korkuteli ilçesindeki Fatih Bulvarı’nın açılış törenine katıldı. Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, Korkuteli Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesinin işbirliğinin güzel bir örneğini gördüklerini söyledi.

Hizmeti bereketli kılanın, birlik ve beraberlik olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Hizmetin partisi olmaz. Seçime giderken arkadaşlarımız kendi partilerinden aday olurlar, Menderes Bey benim partiden aday oldu ve sizlerin oylarıyla seçildi, Hasan Bey kardeşim de MHP'den seçildi. Demokrasi bu. Her şeyden önce halkın iradesine saygı duyacağız. Halkın oyuna tepki göstermeyeceğiz. 'Demokrasi' diyorsak halkın tercihlerine saygı göstereceğiz."

14 yıldır siyasetin içinde olduğunu ve kendisine gelen talepleri parti ayrımı yapmadan yerine getirmek için çaba sarf ettiğini anlatan Çavuşoğlu, yapılan hizmetin halka gideceğinin asla unutulmaması gerektiğini bildirdi.

Birlik beraberlik içinde yapılan hizmetlerin bereketinin de fazla olduğuna işaret eden Çavuşoğlu, bazı ilçelerde siyasi kamplaşmaya gidildiğini, bunların yersiz bir yarış olduğunu kaydetti. Çavuşoğlu, birlik beraberlik devam ettiği sürece hizmetlerin daha da artacağını vurguladı.

- "Antalya dünya markası"

Antalya'nın her yerine hizmet götürmek için gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Bakan Çavuşoğlu, kentin dünya markası haline geldiğini söyledi. Turizmin başkenti Antalya'ya ulaşımın kolay olması için hızlı tren, otoban, havalimanı projelerini hayata geçirdiklerini dile getiren Çavuşoğlu, Antalya'da Demre ve Kaş bölgesine üçüncü bir havalimanı yapılması için adım attıklarını bildirdi.

Mevcut havalimanının Antalya'ya yetersiz geldiğine işaret eden Çavuşoğlu, "2002 yılında Türkiye'ye gelen turist sayısı 13 milyondu, geçen yıl sadece Antalya'ya gelen turist sayısı 13 milyon oldu. Böylesine bir artış var. Alanya Gazipaşa Havalimanı da açıldı ve bu yıl 1 milyon yolcu kapasitesine ulaşacak" dedi.

Bakan Çavuşoğlu, yerel yönetimler çalıştığı sürece kendilerinin de gerekli desteği verdiklerinin altını çizdi. Antalya’da yapılacak G20 ve Dünya Botanik EXPO'suna da değinen Çavuşoğlu, kentin "dünyanın merkezi" olma yolunda ilerlediğini belirtti.

Türkiye'nin ilk defa bir EXPO'ya ev sahipliği yapacağını ve bunun da Antalya'da yapılacağını anlatan Çavuşoğlu, alanın 6 ay yurt içi ve yurt dışında gelen insanlara açık olacağını, daha sonra ise botanik park olarak hizmet vereceğini kaydetti.

Kasım ayında yapılacak G20 Zirvesi ile dünyanın liderlerini Antalya'ya getireceklerini anlatan Çavuşoğlu, "Antalya'yı diplomasinin merkezi yapıyoruz. Dünyanın siyasetçilerini, liderlerini Antalya'ya getireceğiz" dedi.

Bakan Çavuşoğlu, mayıs ayında da NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın Antalya'da yapılacağını hatırlattı.

- "Antalya'ya yapılan hizmetler herkese fayda sağlıyor"

Antalya Valisi Muammer Türker, "Gidemediğin yer senin değildir" sözünü hatırlattı. Türker, "Bugün otobanla duble yollarla gidemediğin yer senin değildir artık. Bugün gidilemeyen yer yoktur. Antalya gerek yurt içinden gerekse yurt dışından çok sayıda insanı ağırlıyor. Bu doğrultuda Antalya'ya yapılan hizmetler tüm vatandaşlara ve yurt dışından kentimize gelenlere önemli fayda sağlıyor" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, siyasette görev yaptığı sürede verdiği tüm sözleri yerine getirdiğini ve seçim döneminde Korkuteli ilçesine de hizmetler noktasında sözler verdiklerini kaydetti.

Korkuteli'ne yakışır bir yolu halka kazandırdıklarını anlatan Türel, ilçeye kazandırılan otogar hakkında da bilgi verdi.

- Otogar açılışı

Bakan Çavuşoğlu, Vali Türker ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Korkuteli ilçesi otogarının da açılış törenine katıldı.

Çavuşoğlu ve beraberindekiler, 12 yazıhanesi, bay-bayan mescidi, ilave binaları bulunan ve yaklaşık 3 milyon liraya mal olan otogarı gezdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber