Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 28 Mart 2015 - 15:08 Yorum: 0

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Antalya'da:

"(Gezi Parkı odaklı olaylar ve 17-25 Aralık operasyonları) O operasyonlarda güçlü durmasaydık, dik durmasaydık bugün Türkiye aynı Suriye gibi, Yemen gibi, Libya gibi yönetilemez bir ülke olurdu. Amaçları da buydu zaten"- "Bugün Türkiye'nin önündeki pranga

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Antalya'da:

ANTALYA (AA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gezi Parkı odaklı eylemler ile 17 ve 25 Aralık operasyonlarına ilişkin, "O operasyonlarda güçlü durmasaydık, dik durmasaydık bugün Türkiye aynı Suriye gibi, Yemen gibi, Libya gibi yönetilemez bir ülke olurdu. Amaçları da buydu zaten" dedi. 

Çavuşoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve beraberindekilerle partisinin Korkuteli İlçe Teşkilatını ziyaret etti. Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, teşkilatların siyaset açısından önemli olduğunu belirtti. 

30 Mart seçimlerinden önce ilçeye geldiğinde Büyükşehir Yasası'nın ve büyükşehir belediyesinin kazanılmasının önemini anlattığını vurgulayan Çavuşoğlu, "Büyükşehir belediyesini kazanmamız ve Büyükşehir Kanunu, şehirlerimizi kalkındıracak dedim, sizlerden tereddüt eden olmuştur ama ne demek istediğimizi şimdi görüyorsunuz" diye konuştu.  

Korkuteli ilçesinde büyükşehir belediyesinin katkılarıyla gerçekleştirilen yolun ve otogarın açılışını yaptıklarını hatırlatan Çavuşoğlu, ilçe belediyesi tarafından başlanan hizmetlerin, büyükşehir belediyesinin katkılarıyla daha kısa sürede tamamlanabildiğine işaret etti. 

7 Haziran'da yapılacak seçimlere değinen Bakan Çavuşoğlu, seçimin yeni Türkiye için başlangıç noktası olacağını savundu. Türkiye ile oynanan oyunları milletin yakından takip ettiğini anlatan Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gezi olaylarını, 17 Aralık, 25 Aralık operasyonlarını görüyorsunuz. Burada masun insanların topladıkları paraları yurt dışında Türkiye'nin aleyhine nasıl kullandıklarını sizler görüyorsunuz, bizler yaşıyoruz. Dolayısıyla o operasyonlarda güçlü durmasaydık, dik durmasaydık bugün Türkiye aynı Suriye gibi, Yemen gibi, Libya gibi yönetilemez bir ülke olurdu. Amaçları da buydu zaten. Önümüzdeki seçim Türkiye'nin geleceği için başka bir dönüm noktası olacak."

- "Türkiye'nin önündeki pranga, Anayasa"

Partililerden çalışmalar ve yapılan hizmetleri vatandaşlara aktarmalarını isteyen Çavuşoğlu, kendisinin bu dönem aday olmayacağını ancak her zaman partililer ve milletin emrinde olacağını kaydetti. Çavuşoğlu, aday listeleri belirlendikten sonra aday olanlar ve olmayanların birlikte çalışacağını bildirdi.

7 Haziran'daki seçimde anayasayı değiştirecek çoğunluğa ulaşmaları gerektiğini vurgulayan Bakan Çavuşoğlu, "Bugün Türkiye'nin önündeki pranga anayasa, bu ülkenin ayağında pranga var, çünkü darbe anayasası. Bu anayasayı değiştireceğiz, bunu Meclis'te yapacağız, demokrasi yoluyla yapacağız. Bunun için en az anayasayı değiştirecek sayıya kavuşmamız lazım" dedi. 

Çavuşoğlu, bu konuda Antalya olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na söz verdiklerini kaydetti. Bugüne kadar partililer ve millete güvendiklerini anlatan Çavuşoğlu, partililer ve milletin dualarıyla tüm engelleri, zorlukları aşarak hedeflere ulaştıklarını bildirdi. 

- "5 yılda yaprak kıpırdamadı"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, partililerden çalmadık kapı, sıkılmadık el bırakmamalarını istedi. Partililerin vatandaşların karşısına başı dik çıkabilmeleri için hizmet noktasında gerekeni yaptıklarını ifade eden Türel, geçen 5 yılda Antalya'da "yaprak kıpırdamadığını" ancak hizmet için kaldıkları yerden yeniden devam ettiklerini belirtti. 

Türel, hizmetler devam ettiği takdirde partililerin gayretleri, milletin de desteğiyle 7 Haziran'ı en başarılı sonuçlarla tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber